In Duitsland is Julian Nagelsmann een trainer die in de belangstelling staat van Bayern München en Borussia Dortmund. Een jonge trainer die met zijn visie in de Bundesliga verrast. Een rare vergelijking, maar ook in de Bollenstreek hebben we dit soort trainers. Thomas Duivenvoorden maakt als jonge trainer furore bij DOSR en nu lijkt ook Van Nispen zondag een jonge trainer te hebben aangetrokken die een visie heeft. Zijn naam: Roy Schulpzand. 

Schulpzand staat dit seizoen voor de groep bij de JO19-1 van SJC en daar heeft hij het enorm naar zijn zin. Als trainer ontwikkelde hij zich op het CIOS en daarom zit het opleiden van jonge spelers in zijn genen.

In die tijd werkte hij nauw samen met Kees Zethof, die uiteindelijk ook de man is geweest die Schulpzand heeft doen inspireren om te solliciteren bij De Zilkers. ,,Uiteindelijk is het via-via door hem het balletje wel gaan rollen”, opent de nieuwbakken hoofdtrainer.


,,Ik hoorde laatst dat iemand had gezegd dat ze altijd een goede en een slechte seizoenshelft draaien. De slechte is meestal de tweede. Laten we hopen dat, dat dit jaar andersom is.”

                                   Roy Schulpzand


,,Ik heb natuurlijk drie jaar met Kees (Zethof, red.) samengewerkt bij SJC en na de trainingen hadden we het natuurlijk over de indeling van de selectie. Dat wel onder het genot van een biertje, hè? Haha. In die gesprekken aan de bar ging het niet altijd over SJC, maar ook over andere verenigingen. Kees was over Van Nispen ook altijd positief, dus dat zet je wel aan het denken.”

Eigen benen
Met zijn tweeëndertig jaar is Schulpzand een jonge trainer. Ook eentje die nog nooit écht op eigen benen heeft gestaan. Wel bij een tweede elftal, maar dus niet bij de hoofdmacht van een club. ,,Ik heb enorm veel respect voor Van Nispen dat ze dit durven. Ik vind het mooi dat ze mij een kans geven en daar ben ik ook erg dankbaar voor. Veel clubs zouden in dit soort situaties toch voor iemand met ervaring kiezen.”

De oefenmeester ziet zichzelf als iemand met een visie. Daarnaast is hij recht door zee en heeft hij als motto: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. In de drie gesprekken die de dertiger met Van Nispen heeft gehad, kwam in ieder geval naar voren dat de twee bij elkaar passen.

,,Elke keer als ik wegreed bij het complex van Van Nispen besefte ik wel dat ik het een enorm leuke club vond met een prachtige accommodatie. Wat ik van de club weet? Ze hebben de afgelopen jaren goed gepresteerd en ze doen het dit jaar wat minder. Ik hoorde laatst dat iemand had gezegd dat ze altijd een goede en een slechte seizoenshelft draaien. De slechte is meestal de tweede. Laten we hopen dat, dat dit jaar andersom is.”

Doorstroming
Het kneden van jonge spelers is iets wat Schulpzand graag doet. Dat hij in De Zilk met een jonge selectie te maken gaat krijgen, speelt dan ook in zijn voordeel. Of, zoals hij het zelf noemt ‘een leuke bijkomstigheid’. De uitdaging voor de trainer zal dan ook zijn om te helpen met doorstroming van jonge spelers bij Van Nispen. Net zoals hij dat nu bij SJC doet.

De afgelopen weken stonden voor de jonge oefenmeester vooral in het teken van onderhandelen. Niet alleen met Van Nispen werd er regelmatig gesproken, maar ook met SJC. De Noordwijkers hadden plannen om de trainer te betrekken bij het eerste elftal van de zwart-witten. Uiteindelijk koos Schulpzand eieren voor z’n geld en gaat hij na deze zomer voor het eerst op eigen benen staan.

 

Foto: Johanna Wever
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)