,,Balen!” Meer woorden hoefde trainer Roy Schulpzand eigenlijk niet te gebruiken om z’n gemoedsrust te omschrijven na de 4-1 nederlaag van zijn Van Nispen (zon.) tegen RKDES. In de afgelopen vijf wedstrijden pakte zijn ploeg slechts één punt. En waar het in de voorgaande weken nog nipt verloor tegen een tegenstander, ging de ploeg zondag wat harder onderuit. Wat is er momenteel toch aan de hand in De Zilk?

,,RKDES had een redelijke ploeg, daar zat wel wat individueel kwaliteit tussen”, moest hij z’n meerdere erkennen in de tegenstander uit Kudelstaart. ,,In de eerste helft kwamen we met 2-0 achter en stonden we slecht te verdedigen bij beide goals. In de tweede helft zakten ze veel meer terug, scoorden we via Cody Zonneveld nog tegen, maar counterden ze ons eruit.” Daarmee had de jonge trainer het duel wel besproken.

Veel vervelender voor Van Nispen is de huidige stand op de ranglijst. Een verliespartij tegen de nummer twee van de competitie kan, maar in een seizoen waarin de club bij de top zes moet eindigen in de promotiepoule terecht te komen over twee weken, is elke nederlaag duur.

,,Ik kan die gasten niks verplichten. Ze worden niet door de club betaald.”

Een excuus dat de trainer uit Noordwijk niet wilde gebruiken was het gemis van een aantal bepalende spelers. Zo miste hij z’n eerste drie keepers tegen RKDES. ,,Tom van Maris was geschorst, onze tweede keeper op wintersport en onze derde keeper was geblesseerd. Daarom stond Jordi Stet, speler van JO-19, in de goal. Hij stond overigens uitstekend te keepen en kon niks aan die vier tegengoals doen.”

Verplichting
Niet alleen miste Schulpzand vrijwel al z’n doelmannen, ook Jelle Vleugel, Jeffrey van der Geest en Dick Verhoeven waren om verschillende redenen niet beschikbaar. ,,Daarom stond er een heel jong elftal en verloren we wat geflatteerd met 4-1. Kijk, dat er gasten niet zijn vanwege vakantie of anderszins, daar kan ik niet zoveel aan doen. Ik kan die gasten niks verplichten. Ze worden niet door de club betaald. Maar voor Van Nispen zelf is het zonde. We willen toch met elkaar in de top zes eindigen.”

Jordi Stet debuteerde prima, maar kon z’n doel niet schoonhouden

Die top zes geeft dit seizoen recht op eventuele promotie naar de Tweede Klasse. Vanwege de verschuiving van vele zondagclubs naar zaterdag als speeldag is er besloten om halverwege het seizoen de deling te maken tussen een kampioenspoule en degradatiepoule.

Met het verlies tegen RKDES raakt die zesde plek wel verder uit het zicht. Nummer zes, Sporting Leiden, staat met nog maar drie duels te gaan voor de splitsing, vier punten los. ,,Die zesde plek wordt steeds lastiger, maar is niet onmogelijk”, houdt Schulpzand hoop.

,,Van Nispen is een elftal vol elf ideale schoonzonen.”

,,We spelen zondag tegen de nummer laatst, MMO , halen nog in tegen ASC en moeten daarna nog naar WVC. Theoretisch gezien is dus nog alles mogelijk. Maar dan moeten we wel punten gaan halen.”

Onzeker
Alleen hoe? ,,Dat is een goede vraag. Aan het begin van het seizoen ging het ons voor de wind. Ik ben daarna met de spelers om de tafel gegaan en heb ze ook voorgelegd dat er moeilijkere tijden aan zouden komen. Daar zitten we nu een beetje in. En dat komt omdat de spelers meer kunnen dan dat ze zelf denken. Ze ogen wat onzeker.”

,,De laatste potten is het vooral een kwestie geweest van ‘de jongens tegen de mannen’. Ik zeg wel eens: Van Nispen is een elftal vol elf ideale schoonzonen. Dat is leuk, maar in het veld niet altijd even handig. Het staat buiten kijf dat een driepunter zeer welkom is. Dat zou zomaar de ommekeer kunnen worden voor dit team.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Buitenspeler zegt VVSB na vier seizoenen vaarwel’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA