Tegen de ongeslagen koploper in de Derde Klasse, De Kennemers, probeerde Van Nispen (zon.) er alles aan te doen om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Toch stond na vijfenveertig minuten spelen een stand van 0-3 op het scorebord in het voordeel van de bezoekers. Tot grote ergernis van trainer Roy Schulpzand. In het tweede bedrijf gooide de ploeg uit De Zilk alles in de strijd om het elftal uit Beverwijk het nog moeilijk te maken en dat lukte, maar het was net niet genoeg  voor een resultaat: 2-3. 

Door treffers van Cody Zonneveld en Stan Damen werd het nog een spannend slot op sportpark Wassenaar, maar de opponent van De Zilkse ploeg wist toch de drie punten over de streep te trekken. Tot teleurstelling van Schulpzand. ,,Op basis van de tweede helft vond ik dat wij recht hadden op een resultaat. We streden voor elke meter en maakten het ze echt heel erg lastig. De laatste twintig minuten zaten zij ook met samengeknepen billen, maar het was niet genoeg.”

Sterkere Derde Klasse
Na zes wedstrijden zijn de mannen van Schulpzand terug te vinden op een elfde plek met zes punten. De rood-gelen zitten in de Derde Klasse nog niet in de problemen, maar volgens de oefenmeester van de ploeg moet er wel nodig wat veranderen. ,,Wij moeten stappen maken in een hoger tempo”, is hij eerlijk. ,,De zwakkere broeders zitten niet meer in deze competitie en over de gehele linie is deze klasse veel sterker geworden. Het is duidelijk te zien dat er een verschil zit tussen West 1 en West 2 en dat is iets waarin wij nog moeten aanhaken.”

,,In de rust zei ik daarom ook tegen die gasten dat ze twee keuzes hadden. Het kon 0-6 worden of we gingen onze stinkende best doen.”

Dat er zondagmiddag uiteindelijk verloren werd tegen de trotse koploper van deze klasse baarde de Noordwijker geen zorgen. Wel had de trainer moeite met de vertoning van zijn ploeg in het eerste bedrijf. ,,Laten we voorop stellen dat de tegenstander zo snel mogelijk een klasse omhoog moet, want zij zijn echt de sterkste uit deze competitie”, gaat de oud-assistent-trainer van SJC lovend verder over de opponent. ,,Zij waren een maatje te groot voor ons en dat wisten we van tevoren.”

Xavi Noltenius van Elsbroek aan de bal voor Van Nispen (zon.)

,,We hadden daarom voorafgaand aan de wedstrijd een plannetje bedacht om onze huid zo duur mogelijk te verkopen, maar ik vond ons in verdedigend opzicht niet sterk voor de dag komen. In dat opzicht zat ik me in de eerste helft wel te ergeren. In de rust zei ik daarom ook tegen die gasten dat ze twee keuzes hadden: het kon 0-6 worden of we gingen onze stinkende best doen.”

,,Met de tweede helft kunnen we absoluut verder.”

De derdeklasser deed dat laatste en maakte het de ongeslagen ploeg nog knap lastig. ,,De omstandigheden zaten in dat geval ook een beetje mee. De Kennemers is een ploeg die erg aan het kunstgras gewend is en in de tweede helft ging het op ons grasveld regenen. Daar hadden zij het lastig mee. Uiteindelijk was het niet genoeg. Met de tweede helft kunnen we absoluut verder, maar er is nog genoeg voor verbetering vatbaar.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook:Hillegom doet zich tegen HVV voor als FC De Lange Bal


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude