Voor VVSB was het zaak om na twee slechte wedstrijden, tegen AFC en Cuijk, weer eens te winnen, en het liefst met goed spel. In die opzet slaagde het maar voor de helft. De paarsgelen waren negentig minuten lang de baas in Tiel. TEC was echter beter op één onderdeel, het maakte zijn spaarzame kansen wel en won met 2-1. ,,Dit was misschien wel de beste wedstrijd onder mijn leiding.”

,,Ongelofelijk, dit moet je gezien hebben om het te geloven.” Kort na de wedstrijd kwam de stoom nog uit de oren bij Wilfred van Leeuwen. ,,Dit is niet te bevatten. We creëren gewoon zeven uitstekende kansen, maar we maken ze niet.”

TEC deed dat wel. De ploeg speelde naar de mogelijkheden en kwam halverwege de eerste helft aan de leiding door een fraaie goal van Nehemia Sanaky. Hij stond helemaal vrij in de zestien, en schoot de bal over Van der Meer in de verre hoek. Tot dat moment was het bij vlagen moeilijk te geloven dat het een Topklasse-wedstrijd betrof. De accommodatie, het veld, het was allemaal niet erg inspirerend. Ook het spel liet tot dat moment te wensen over.

De tegentreffer schudde VVSB duidelijk wakker en de ploeg ging spontaan beter voetballen. Twee minuten na de 1-0 had het al 1-1 moeten staan. Een oogstrelende aanval over vele schijven belandde bij Jozic. Het ging van tika-taka en van één keer raken, als een vlijmscherp mes door de lauwwarme boter. De captain van VVSB was het eindstation en had een zevental meter voor de goal de hoek voor het uitkiezen. Hij schoot echter op de doelman.

TEC - VVSB 13dec 2015 (224)                                           Maikey Parami zoekt zijn directe tegenstander op

,,We kregen zoveel kansen” , herhaalde Jordy Zwart nog maar eens. ,,We hadden echt moeten winnen.” Serbony had op slag van rust de gelijkmaker op zijn hoofd. Zijn kopbal had de juiste richting, maar miste kracht.

In de tweede helft kwam de Tielse Eendracht Combinatie nog wel goed uit de kleedkamer, maar daarna had de thuisploeg alle moeite om het tempo van VVSB bij te benen. Zwart: ,,We waren overal op het veld de baas, maar kennelijk moet die gifbeker helemaal leeg.”

Daarmee doelde hij op de derde nederlaag op rij. Want hoewel de Noordwijkerhouters op 1-1 kwamen via een door Bas Ruigrok benutte penalty was er al weer snel een 2-1 achterstand. Bij de goal van invaller Van Ingen zag de verdediging van VVSB er niet best uit. ,,Jelmer (Vijlbrief red.) liep te klooien”, zei Van Leeuwen na afloop. Maar ook zijn centrale duo schoot tekort door de voorzet van de zijkant niet goed te verwerken.

TEC - VVSB 13dec 2015 (147)                                          Giovialli Serbony kreeg op slag van rust een grote kans

Daarna ging VVSB op zoek naar de gelijkmaker en misschien wel meer. Maar zover kwam het niet, omdat de mooiste kansen niet besteed waren aan de ploeg van Van Leeuwen. ,,Wij hebben als enige gevoetbald. Ons positiespel was fantastisch.” En zelfs: ,,Dit was misschien wel de beste wedstrijd onder mijn leiding.” Met de nederlaag in Tiel valt VVSB voor het eerst buiten de zo begeerde eerste zeven, al is het seizoen natuurlijk nog lang.

Na de wedstrijd kon het vizier eindelijk op de bekerkraker tegen Capelle. Zwart: ,,We hebben een dag minder rust dan Capelle. Wij wilden eigenlijk bij uitzondering op zaterdagavond spelen, maar de lichtinstallatie van TEC was niet goed genoeg.” Van Leeuwen ziet het duel in het stadion van Excelsior niettemin met vertrouwen tegemoet: ,,Als we zo spelen als vandaag gaat Capelle een lastige avond krijgen.”

De coach tot besluit: ,,We hebben nu een scorebord-dipje, maar woensdag gaan we knallen!”

TEC – VVSB: 2-1 (1-0). 22. Sanaky 1-0, 60. Ruigrok 1-1 (pen), 63. van Ingen 2-1.

VVSB: Van der Meer, De Rijk (70. Van der Slot), Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Ruigrok, Jozic, Van Niel (70. Parami), Bekooij, Serbony, Tavilla.

Foto’s: Cees Admiraal