Voor het eerst in bijna anderhalve maand boekte VVSB weer eens een overwinning in competitieverband. Op bezoek bij Hercules zegevierden de Noordwijkerhouters met 0-3. Giovialli Serbony nam de eerste twee goals voor zijn rekening, pas zijn tweede en derde van het seizoen. ,,Ik had dit persoonlijk nodig, maar ook het team snakte naar een paar doelpunten.”

VVSB stelde de zege na rust veilig. In de eerste helft hield het spel van de paarsgelen nog niet over, stelde Serbony. ,,Wij, en ook de tegenstander, waren zoekende naar openingen. Het stond heel compact. Wij kregen nog wel een paar schietkansjes, terwijl Hercules niet verder kwam dan één schot.”

20151108-DSC_5629 (Large)                                               VVSB mocht in totaal driemaal juichen na een treffer

Na de thee deden de Noordwijkerhouters er, als gezegd, een schepje bovenop. Met Serbony als scorend eindstation. ,,We begonnen sterk en zetten vroeg druk op hun verdediging. In de zestigste minuut onderschepte ik een terugspeelbal van hun linksback, omspeelde de keeper en maakte de 0-1. Toen had ik al het gevoel dat de wedstrijd gespeeld was. Zij probeerden het wel, maar onze verdediging stond net als de laatste weken als een huis. Jelmer (Vijlbrief) speelde hun rechtsbuiten uit de wedstrijd en ook Peet (van der Slot), Jordy (Zwart) en Stefan (Kraaijvanger) speelden prima.”

Elf minuten voor tijd – vlak voor zijn wissel – verdubbelde Serbony de score. ,,Ik werd ingespeeld uit een ingooi van Peet, maakte een actie en kwam 1 op 1 met de keeper”, haalt Serbony het moment van de 0-2 terug. Zijn vervanger Stijn van der Slot verzorgde het slotakkoord met de 0-3.

20151108-DSC_5546 (Large)                                           Frans van Niel probeert een speler van Hercules uit te spelen

Serbony wilde speciale attentie voor een invaller bij VVSB. ,,Tim de Rijk viel heel sterk in, dat mag ook wel eens gezegd worden.” Bij VVSB begon Tomas Tavilla op de bank. Tommy Bekooij speelde op zijn plek.

Serbony keek terug op ‘een mooie middag’. Eindelijk weer eens drie punten in de knip en bovendien twee treffers van zijn voet. De spits hoopt de komende weken de lijn door te trekken. Echt te spreken over zijn prestaties is de Hagenaar nog niet. ,,Tevreden ben ik nooit, want ik me mezelf altijd verbeteren.”

,,Ik merk dat tegenstanders door onze prestaties van de afgelopen twee jaar zich gaan aanpassen aan ons”, vertelt Serbony, die in het begin van het seizoen kwakkelde met een enkelblessure. ,,Sommige ploegen zetten een extra middenvelder voor de verdediging om die inspeelpass naar mij eruit te halen. Aan de ene kant zie ik dat als een compliment. Aan de andere kant is het ook zwaar. Het zijn soms complete veldslagen tegen drie spelers.”

Hercules – VVSB 0-3 (0-0). 59. Serbony 0-1, 79. Serbony 0-2, 89. S. van der Slot 0-3

VVSB: Van der Meer, Peet van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (67’De Rijk), Ruigrok, Van Niel, Parami, Serbony (80. S. van der Slot), Bekooij (86. Tavilla).

Tekst: Gerben Oostdam

Foto’s: Tino Stulen