Quick Boys heeft zich prima hersteld van de 0-3-thuisnederlaag tegen ACV. In de lastige uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg boekten de blauw-witten een 1-3-overwinning. Topscorer Sem van Duijn, die met twee goals weer belangrijk was voor zijn ploeg, wilde na wederom een overwinning tegen één van de betere ploegen van de Betnations Divisie geen conclusies voor de lange termijn trekken.

Van Duijn ziet echter wel dat hijzelf en zijn ploeg stappen voorwaarts aan het maken zijn. “Eén van mijn persoonlijke verbeterpunten was scoren en schieten, dat gaat dit seizoen echt een stuk beter.”

Die conclusie klinkt bijna als een understatement, Van Duijn loopt 1-op-1 dit seizoen en was ook tegen HHC Hardenberg de gevierde man met twee treffers. “Natuurlijk zit er af en toe een gelukje bij, maar ik heb het zelden zo goed gehad. We hopen op meer.”

Orde op zaken gesteld in slotkwartier
HHC Hardenberg kwam na 34 minuten spelen met tien man te staan, omdat Serge Fatima een directe rode kaart kreeg na een overtreding op Levi van Duijn. Pas na rust wist Quick Boys het overtal ook in doelpunten uit te drukken. Zes minuten na de thee opende Sem van Duijn de score. Tien minuten later kwam HHC Hardenberg op gelijke hoogte dankzij een knullige eigen goal van Tyrone Owusu, maar de bezoekers stelden in het slotkwartier via eerst een geweldige vrije trap van Jesse Reinders en later de tweede goal van Sem van Duijn orde op zaken.

“Het was een goede wedstrijd van onze kant, in vergelijking met vorige week stukken beter weer”, vond goaltjesdief Van Duijn na afloop. “We hebben echt als een team gespeeld vandaag.” Met twee doelpunten pakte hij – niet voor het eerst dit seizoen – de spotlights, maar hij roemde daarbij ook zijn teamgenoten. “Na de 1-2 ontstonden er ruimtes en dan hebben wij met Ravelino Junte een speler die de bal perfect in die ruimtes weet te leggen. Dan zie je hoe veel ruimte ik heb en zit die tweede goal ook.”

Na overwinningen tegen – onder meer De Treffers AFC en Katwijk – wist Quick Boys nu ook HHC Hardenberg over de knie te leggen. Volgens Sem van Duijn is het echter nog te vroeg om daar conclusies aan te verbinden. Hij beschouwt Quick Boys nog niet als titelkandidaat, antwoordt hij desgevraagd. “Ik vind nog steeds dat we in een proces zitten en moeten blijven knallen. Verder zien we het wel.”

Wellicht dat daar na volgende week, als Quick Boys in de derby tegen Rijnsburgse Boys de koppositie kan pakken, verandering in komt.


Beluister het volledige audio-interview hieronder


Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys wint topper in en tegen Hardenberg
Check ook: Van Duijn: ‘Natuurlijk geniet ik ook, maar het blijft een ontwikkeljaar voor mij’


POPULAIRE BERICHTEN