Na één jaartje FC Boshuizen keert Sepehr Safi weer terug naar Teylingen. Hij wil na een jaar, waarin hij het vooral met invalbeurten moest doen, weer aan spelen toekomen. Dat het bij de Sassenheimers gaat gebeuren is niet geheel toevallig. Safi speelde er in zijn verleden al en heeft altijd contact gehouden met de spelers en de trainer van de rood-zwarten. De voetballer wil weer belangrijk zijn en lekker spelen met zijn vrienden.

Ergens leek het wel of hij nog onderdeel van het team was in het jaar dat hij in Leiden voetbalde. Hij sprak wekelijks met vrienden van de Sassenheimers en vroeg altijd hoe de wedstrijden waren verlopen. Ook met de trainer, Marc van Wonderen, hield hij nauw contact. Wanneer hij kon kijken bij Teylingen, was hij er te vinden. Het enige dat ontbrak, was dat hij zelf niet meer in het rood-zwart te bewonderen viel.

„Het belangrijkste is dat ik weer wil gaan spelen en helaas heb ik dat bij FC Boshuizen niet zoveel gedaan. Er zijn allerlei kleine dingetjes die ervoor zorgen dat ik weer bij Teylingen terecht ben gekomen. Volgend jaar begin ik aan mijn laatste jaar van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, daarnaast werk ik in Sassenheim bij de kroeg ‘Gebr. Wop’ en ben ik ook trainer van Teylingen B1. Allemaal factoren die ertoe geleid hebben dat dit voor mij een logische keuze is geweest.“

„Iedereen van de spelersgroep blijft op donderdagavond nog even hangen bij Teylingen.”

De trainer van Teylingen is eveneens een reden waarom Safi weer terugkeert op het oude nest. Naast het feit dat hij een fijne band heeft met de jonge trainer, vindt hij ook dat de Alkmaarder een goede oefenmeester is. „Marc (van Wonderen.red) is zo goed, omdat hij een enorm tactisch inzicht heeft.”

,,Hij kan binnen het veld al heel snel de zwaktes van de tegenstander ontdekken en daarop anticiperen. Verder staat hij heel dichtbij de groep, maar hij weet als geen ander wanneer het het juiste moment is om er even uit te stappen en voor zichzelf te bekijken wat er fout gaat.”

Gemoedelijk
Naar eigen zeggen miste hij ook de gezelligheid op sportpark De Roodemolen. Na de donderdagavondtraining met zijn allen de kantine in voor een biertje. „Iedereen van de spelersgroep blijft op donderdagavond nog even hangen bij Teylingen. Dat was bij Boshuizen niet het geval.”

,,Daar hadden we allemaal groepjes midden in het team zelf. Dan stelde je wel eens voor om nog even met zijn allen bij de club te blijven, maar toch ging er dan een aantal mensen weg. Dat vond ik jammer. Ik denk ook dat je als team verder komt, wanneer je het wel doet. Er wordt toch een bepaalde sfeer gecreëerd.”

,,Ik heb uiteraard gevraagd of hij ook meekwam naar Teylingen, maar hij gaat nog één jaar spelen bij Boshuizen”

De 24-jarige aanvaller heeft niet de minuten gemaakt waar hij op had gehoopt bij de Leidse club, maar desondanks heeft hij geen spijt van zijn keuze. „Ik heb genoten van mijn tijd bij Boshuizen. Ik heb veel vrienden gemaakt bij de club en heb mijzelf verder ontwikkeld als speler en als mens. Ik wilde kijken of ik het niveau van een eersteklasser aankon.”

,,Dat heb ik ondervonden en dan moet je jezelf ook een spiegel voorhouden en terug naar een club waar je wel aan spelen toekomt. Ik wist dat er veel concurrentie was in de voorhoede bij de Leidenaren en dat achterin de spoeling juist erg dun was. Dat heb ik overigens zelf ook letterlijk ervaren. Ik moest een keer centraal achterin staan, omdat de achterhoede heel krap zat”, lacht Safi. ,,Maar daar leer je alleen maar van.“

Broer
Safi is trots dat hij met zijn broer Sohrab Safi heeft gespeeld in Leiden. Al had hij wel op wat meer minuten gehoopt. „Hij is een half jaar geblesseerd geweest en ik heb ook drie keer een blessure gehad van vier weken. Dat is jammer, maar van de tijd die ik samen met hem heb doorgebracht op het veld, heb ik genoten. Ik heb uiteraard gevraagd of hij ook meekwam naar Teylingen, maar hij gaat nog één jaar spelen bij Boshuizen en dan zien we wel weer verder.”

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Teylingen verrast met aantrekken voormalig Syrisch international’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)