Wilfred van Leeuwen kwam er deze week openlijk voor uit. Verliespartijen geven hem slapeloze nachten. De VVSB-trainer moet welhaast het punt van een insomnia hebben bereikt na de afgelopen twee maanden. Sinds 1 oktober wisten de Noordwijkerhouters geen wedstrijd meer te winnen in de Tweede Divisie. Tot spits Giovialli Serbony er tegen HHC Hardenberg in de 94e minuut voor zorgde dat Van Leeuwen eindelijk weer rustig kan gaan slapen.

De gigantische kreet en de sprong, zo ongeveer het veld in, van de geboren Sassenheimer verklapte zijn gemoedstoestand, toen hij zag dat zijn spits het vege lijf redde van VVSB. Van Leeuwen draaide zich om en de opluchting was van het gezicht te lezen terwijl de armen omhoog gingen richting het publiek. Hoewel de trainer altijd in zijn eigen visie blijft geloven, stak het uitblijven van een overwinning bij hem, eigenlijk bij de hele club.

,,Winnen is altijd lekker”, lachte de oefenmeester na afloop. ,,We hebben de afgelopen weken genoeg gecreëerd qua kansen, zijn nergens weggespeeld. Dus ons vertrouwen is nooit echt weg geweest. We moeten geloven in de weg die we al vier jaar inslaan met elkaar.”

Vesting
Aanvankelijk ging het tegen de nummer één na laatst van de competitie ook niet makkelijk. Vooral de eerste helft leverde amper noemenswaardige momenten op. Hardenberg leek de geschiedenisboeken in te gaan als een nieuwe vestingstad. Vooral bij balverlies trok het de ophaalbruggen dicht en was er voor VVSB amper doorkomen aan.

Na het inbrengen van aanvaller Serbony in de rust veranderde het spelbeeld. De aanvaller had de afgelopen twee wedstrijden op de tribune moeten toekijken vanwege een geïrriteerde patellapees, de aanhechting tussen zijn knie en scheenbeen. Met ook nog Guido Pauw en Tomas Tavilla in de ziekenboeg ontbrak het VVSB aan een echte aanvaller.

parami-vvsbMaikey Parami probeert de pass van Jorn Kremer te blokken

Toen de 28-jarige spits het veld in kwam waren de automatismen ineens weer zichtbaar bij VVSB. Daarnaast werkte Serbony als vanouds als een paard en zorgde daarmee voor onrust in de verdediging van HHC Hardenberg. Ook de buitenspelers, Maikey Parami en Tommy Bekooij gingen dichter tegen de zijlijn spelen, wat het veld groter maakte en moeilijker te belopen voor de bezoekers.

,,We hebben ons nooit heel erg druk gemaakt over de mindere reeks. Dat deed de buitenwereld wel voor ons.”

Frans van Niel vuurde de eerste twee wapenfeiten af met kanonskogels van randje zestien, maar beide schoten misten doel. Daarna mocht de ploeg in het oranje zijn keeper Sander Danes bedanken voor het feit dat het lang 0-0 bleef. De doelman redde twee keer katachtig op kopballen van Parami.

Pas in de absolute slotfase was de rebound van Serbony op een hard schot van Parami de doelman te machtig. Een uitzinnig De Boekhorst tot gevolg. Hier hadden de supporters op zitten wachten.

Druk maken
Ook de doorgaans stoïcijnse verdediger Jordy Zwart liep na afloop met een glimlach op zijn gezicht. Ook omdat VVSB voor het eerst sinds eind september weer eens de nul hield achterin.

,,Als het 0-0 was gebleven hadden wij als achterste linie ons ding gedaan, dat de goal dan toch nog valt in de 94e minuut, is dat toch wel even lekker”, glimlacht de 32-jarige verdediger. ,,We hadden dit toch wel even nodig. We hebben ons nooit heel erg druk gemaakt over de mindere reeks. Dat deed de buitenwereld wel voor ons.”

,,We kregen eigenlijk te veel goals tegen, dat is niet des VVSB’s de laatste jaren”, vindt Zwart. ,,We hebben nu tegen HHC twee kleine kansen weggegeven en gaven zelf ongeveer dertig voorzetten, dan moet er toch wel eentje goed vallen. En dat gebeurde. Je zag ook dat toen Serbony er in kwam de automatismen weer terug kwamen. Het is een verschrikkelijk lastige spits voor tegenstanders. Hij sleurt, hij blijft bezig, hij scoort. Hij houdt zo één, twee man bezig zodat anderen binnen het team daar weer van kunnen profiteren. Leuk voor hem dat hij na zijn blessure de winnende maakt.”

VVSB – HHC Hardenberg 1-0 (0-0) 90+4. Serbony

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, De Rijk, Kraaijvanger (67. Vijlbrief), Ruigrok (46. Serbony), Jozic, Parami, Van Niel, Bekooij

Foto’s: Tino Stulen

Samenvatting HHC TV:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude