De speler met het opvallendste verhaal bij VVSB is zonder meer Giovialli Serbony. De spits was vorig seizoen al zeer belangrijk, maar kreeg toen nog kritiek vanwege zijn magere doelpuntenproductie. Dit seizoen is Serbony helemaal los, scoorde hij al dertien goals en lijkt hij in de vorm van zijn leven.

Serbony’s goede vorm bleef niet onopgemerkt. Er was volop belangstelling voor de spits. ,,Er zijn inderdaad mooie aanbiedingen geweest”, zegt Serbony. ,,Ook op financieel gebied, maar ik wilde gewoon bij VVSB blijven. Een paar jaar geleden had ik misschien ja gezegd. Nu niet meer. Ik heb het heel erg naar m’n zin. Wil nog jaren hier spelen. Ik hoop dat we de sfeer en de ambiance mogen beleven zoals die er op de zaterdag is als we Tweede Divisie spelen. Dat verdient de club ook.” Onder meer IJsselmeervogels meldde zich voor Serbony. De spits had toen net zijn contract verlengd.

Compliment

Van Leeuwen is blij met zijn spits. ,,Wij betalen niet de tol voor de goede prestaties. Het zegt natuurlijk wel wat dat Serbony ervoor kiest om te blijven. Dat is goed voor de club. We doen het met z’n allen. Een groot compliment wil ik daarvoor maken aan de technische commissie, want die zorgt er steeds voor dat er een mooie selectie staat.”

Ook Van Leeuwen ziet dat Serbony zich dit seizoen nog nadrukkelijker manifesteert. ,,Hij voelt veel vertrouwen. Het krijgen is een ding, maar je moet het ook voelen. Dan kan je ook een stootje hebben.”

Zondag speelt VVSB de kraker tegen FC Lienden. Morgen verschijnt een uitgebreide voorbeschouwing op de topper met reacties van Serbony en Van Leeuwen. 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen