Voor Oussama Siali staat komende zaterdag een speciale wedstrijd op het programma. Met FC Lisse neemt hij het op tegen de club waar hij veel aan te danken heeft en goede herinneringen aan bewaart, namelijk Ter Leede. Via Zeeburgia kwam de aanvaller annex middenvelder ruim drie seizoenen geleden terecht op De Roodemolen en na een dusdanige ontwikkeling te hebben gemaakt in Sassenheim koos hij voor een stapje hogerop op Ter Specke. Dit seizoen loopt het nog niet zoals het moet lopen in Lisse, maar Siali heeft er het volste vertrouwen in dat hij en teamgenoten de weg omhoog weten te vinden. Te beginnen tegen zijn oude club.

Tijdens zijn Ter Leede-periode was de Amsterdammer onder Henk Wisman vaak te vinden aan de flanken. Aan de rechterkant of linkerkant. Het klopte en op die positie kon hij zijn ei kwijt. De puzzel viel pas echt in elkaar toen Siali in de spitspositie terechtkwam en als aanvalsleider verdiende hij uiteindelijk een transfer naar Lisse. Een stapje omhoog. Na een tussenjaar in de Derde Divisie wil de 23-jarige speler zich dit seizoen echt laten gelden bij de ploeg van Robbert de Ruiter.

,,Ik vind het lekker om de bal te hebben, maar ik kom ook vaak voor de goal”

Tot op heden doet hij dat achter spits Rik Vermeulen. Op de positie van aanvallende middenvelder, dus. Samen met Tom Noordhoff en Jeffrey Kleijbroek mag hij het Lisserse middenveld vormgeven en de laatste weken lukt dat prima. ,,Volgens mij zijn we nu vier wedstrijden ongeslagen, dus het gaat weer de goede kant op. We hebben heel veel voetbal op het middenveld en dat werkt prima. Tom en Jeffrey leggen de ballen eigenlijk neer en ik loop in de vrije ruimtes. Ik heb een goede klik met Rik (Vermeulen, red.), dus ik kan lekker m’n ding doen.”

Contact met oud-teamgenoten
Op het middenveld is de oud-speler van Ter Leede geen klassieke spelmaker. Hoewel hij het wel van zijn creativiteit moet hebben, heeft Siali ook de kwaliteiten om een goal te maken. ,,Ik ben een mix van beide. Ik vind het lekker om de bal te hebben, maar ik kom ook vaak voor de goal”, zegt hij daar over.

Siali in zijn Ter Leede-tijd. 

Met de creatieveling op het middenveld gaat Lisse op jacht om de ongeslagen status uit te breiden. Dat mogen de geel-blauwen doen tegen de oude club van de middenvelder annex aanvaller, Ter Leede. Siali spreekt met regelmaat zijn oud-teamgenoten en kijkt dan ook enorm uit naar de derby van dit weekend.

,,Ik heb nog genoeg contact met een aantal spelers daar. Er zijn een aantal jongens in de tussentijd vertrokken, maar ik ken nog steeds genoeg spelers. Daarnaast ken ik ook een aantal nieuwe spelers van de club. Mounir Darazzi ken ik bijvoorbeeld uit Amsterdam. Ik heb nog steeds warme gevoelens bij de club. Zij waren toch de eerste club uit de Bollenstreek voor mij en ik koester wat ik daar heb gehad.”

Bovenste plaatsen 
Vriendschappen en warme gevoelens tellen alleen dit weekend niet en dat beseft Siali ook. De mannen van De Ruiter kenden een matige start in de Derde Divisie, maar lijken dus de weg omhoog te hebben gevonden. De opponent uit Sassenheim moet het volgende slachtoffer worden.

,,Lisse is een grote club en dat merkte je ook aan de start van de competitie toen het wat minder ging. Dan hoor je het gezeur langs de kant, maar dat hoort bij deze club.”

,,Als wij van ze winnen, dan gaan we over ze heen op de ranglijst. We hebben als groep uitgesproken uit deze drie wedstrijden zeven punten te halen. Tegen Ajax hadden we de eerste drie dus al gehaald en nu willen tegen Ter Leede en GOES hetzelfde doen. Ik denk dat wij nog steeds meer progressie kunnen boeken. Lisse is een grote club en dat merkte je ook aan de start van de competitie toen het wat minder ging. Dan hoor je het gezeur langs de kant, maar dat hoort bij deze club. Het is altijd al een topclub geweest in het amateurvoetbal en daarom denk ik dat wij voor de bovenste plaatsen moeten gaan, want daar horen we.”

Zijn trainer, De Ruiter, heeft deze week – nog – niet om informatie gevraagd over de streekgenoot. Volgens Siali is dat logisch, omdat iemand anders uit de Lisse-selectie misschien wel meer van de tegenstander af weet. ,,Dan denk ik dat die eerder naar Jaap (Zwetsloot, red.) zou gaan, omdat dat de broer is van Toon Zwetsloot”, zegt de aanvallend ingestelde speler met een knipoog. ,,Er zit daar nu ook een nieuwe trainer, dus ik weet niet of ze nog steeds hetzelfde spelen. Volgens mij doen ze dat wel, maar zal de trainer zijn eigen ideeën ook wel toevoegen.”

Foto’s: Hubert Habers en Hans Schalk

Lees ook:Noordhoff (FC Lisse) laat z’n ploeg beter spelen (plus video)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude