Voor de 20-jarige vrijgezel Guido Pauw uit Uithoorn staat voetbal op nummer één, op dit moment spelend als vaste spits in het eerste elftal van FC Lisse. Dit wordt op de voet gevolgd door zijn studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, waar Guido nu in het tweede jaar van zijn Bachelor zit. Daarnaast werkt hij één middag in de week bij de bloembollenveiling in Aalsmeer én heeft hij ook nog tijd om zijn vrienden te zien. Druk mannetje dus die Guido!

Wat wilde je vroeger worden?

(zonder na te denken): “Profvoetballer bij Ajax. De familie van mijn moeder komt uit Amsterdam en mijn vaders familie heeft vroeger ook in de buurt van Amsterdam gewoond. Ik ben dus opgegroeid met Ajax, geen moeilijke keuze.”

Wat heeft je doen besluiten te gaan voetballen?

,,Een snel genomen besluit eigenlijk. Ik ben begonnen met voetballen toen ik vier jaar was. Nog niet oud genoeg om bij een club te mogen spelen, maar bij ons was er de mogelijkheid tot ‘kwartjesvoetbal’, als je een kwartje inlegde mocht je meedoen. Toen ik zes werd ben ik begonnen met voetballen bij Legmeervogels, de plaatselijke voetbalclub in Uithoorn. Daar heb ik gespeeld tot de c’tjes en toen ben ik naar de voormalige club Stormvogels Telstar gegaan. Daar heb ik één seizoen gespeeld. Het was een leuke ervaring, maar toch ben ik weer teruggegaan naar Legmeervogels. Daar speelden mijn vrienden en was het niveau goed. Als eerstejaars A speelde ik mee in het eerste, waarna ik opviel bij Argon. Daar speelde ik dus op mijn 17e voor één seizoen. Het niveau was goed, maar de sfeer iets minder. Toen kwam Lisse op mijn pad.”

Je voetbalt nu alweer twee jaar bij Lisse. En je hebt bijgetekend, dus ik neem aan dat je het hier naar je zin hebt?

,,Ik heb het enorm naar mijn zin. En zo lang dat het geval is wil ik zeker blijven. Vooral nu ik de kans krijg in het eerste, want dat is uiteindelijk waarom ik hier zit. Ik wil voetballen voor de prijzen en met deze mensen om me heen heb ik daar veel plezier in.”Pauw

Wat is tot nu toe je mooiste voetbalmoment op Ter Specke?

,,Mijn opa is mijn grootste fan en hij is er dan ook iedere wedstrijd bij, samen met mijn oma, vader, moeder en zusje. Opa volgt mijn voetbalcarrière op de voet en is dan ook super trots. Het meest trots was hij denk ik na de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels in december: ik scoorde na rust de 1-0, in de 88e minuut scoorden de Vogels 1-1 en iedereen dacht eigenlijk dat het gelijk ging eindigen. Mijn opa liep tegen het einde van de wedstrijd al richting de uitgang en toen hij net achter het doel liep, in de 94ste minuut, maakte ik de winnende 2-1. Hij kreeg tranen in zijn ogen van blijdschap, geluk en trots. Zo’n mooi moment!”

Wonen in Uithoorn, studeren in Amsterdam, werken in Aalsmeer en vrienden in Amstelveen… Jij reist wat af! Hoe doe je dat 3x per week op en neer naar Lisse?    

,,Het is wel wat druk ja, op dit moment lijkt het erop alsof ik alleen nog maar slaap bij  mijn ouders in Uithoorn en verder ben ik veel (onder)weg. Voordat ik mijn contract tekende bij Lisse heb ik er wel goed nagedacht over het vervoer heen en weer naar Lisse. Ik ging altijd op mijn scooter naar Argon, maar naar Lisse is dat te ver. Ik ben dus snel aan mijn rijbewijs begonnen en net voor de start van het seizoen heb ik deze gehaald. Nu kan ik vrijwel altijd de auto van mijn ouders lenen.”

Ik las in een interview van april 2014 dat je doel bij FC Lisse was om vaste spits van het eerste te worden. Volgens mij is dat nu aardig gelukt. Wat is het volgende streven? Heb je verder nog ambities?

,,Zoals ik net al zei hoef ik hier niet perse weg, maar ik heb altijd ambities. Zo zou ik bijvoorbeeld wel graag hoger op willen voetballen als ik die kans krijg. Ik ben nog jong en sta aan het begin van mijn carrière, dus de mogelijkheid bestaat zeker.”

Kijk, dat is een mooi doel! Wanneer kan ik daar bij je op terug komen?

,,Binnen 2 of 3 jaar moet dat toch wel gebeuren, anders zit het er waarschijnlijk niet meer in.”

Toeschouwers komen natuurlijk niet in de kleedkamer. Vertel eens, wat wordt er onder de douche allemaal besproken? Veel roddels?

,,Haha dat wil jij niet weten! Heel veel slap geouwehoer vooral. Van privézaken, tot voetbal tot het meest voorkomende onderwerp: vrouwen. Daarnaast ben ik benoemd tot muziekman, ik zorg dat er altijd gezellige muziek aanwezig is in de kleedkamer. Een goede kleedkamersfeer is erg belangrijk voor het team.”

Een eervolle taak!. Wat is nou typische voetbalhumor?

,,Ik weet niet of het speciaal voetbalhumor is, maar iedereen heeft wel een bepaald imago of postuur. Dik, dun, klein, groot. Daar worden voornamelijk grapjes over gemaakt. De meeste spelers worden gewoon bij hun achternaam genoemd i.p.v. dat er rare bijnamen zijn. Zo is de mijne bijvoorbeeld Pauwtje, verrassend hè?”

Wie haalt de grappen uit bij jullie in de selectie? Wie is de lolbroek van Lisse?

,,Er is niet echt één iemand die altijd de grappen maakt. Als ik dan toch moet kiezen is het toch wel de oudere garde, zoals Kevin Winter en Robin Stolp. Zo wordt de humor van de oudere garde overgebracht op de jongere jongens. Ook assistent-trainer Arno Lancel is altijd in voor grappen. En niet te vergeten onze vrolijke leider Han de Haan, hij creëert met zijn humor een leuke sfeer binnen de groep.”

En dan tot slot: waar en hoe zie jij jezelf over 10 jaar?
,,Ten eerste wil ik nog steeds zo hoog mogelijk voetballen. Ik heb op dit moment geen relatie, maar hoop tegen die tijd toch wel een serieuze relatie te hebben of misschien wel al getrouwd te zijn. Samenwonend in- of om Amsterdam. En wie weet loopt er dan zelfs een klein Pauwtje op de wereld. Op werkgebied streef ik naar een leidinggevende functie bij een mooi, groot bedrijf.”

Tekst: Simone Disseldorp

Schermafbeelding 2015-02-17 om 16.37.59


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)