Voetbal, werk, zijn vriendin Joyce, familie, vrienden, Ajax en FIFA: dat is Rens Lamboo (22). Na diverse uitstapjes bij Haarlem, Alphense Boys en FC Lisse is de middenvelder weer terug op het oude nest bij Kagia in Lisserbroek. Tevens woont hij ongeveer achter het doel van de club, waardoor hij de luxe heeft om te voet naar de voetbal te gaan. Andere jongens zouden jaloers op hem zijn, omdat hij na de training bijv. een biertje kan doen. Maar de Ajax-fan houdt het liever bij een ice tea. Sinds april is Rens, door de staff van Kagia ook wel Hakim (Ziyech van Ajax) genoemd, fulltime werkzaam in Heemstede bij Adver-Online op de campagne-afdeling. Daar houdt hij zich bezig met het plaatsen van vacatures voor bedrijven. Hij is best ijdel en houdt van shoppen en doet dit dan ook graag met zijn vriendin Joyce. Ze zijn alweer bijna vijf jaar samen en ik ben erg benieuwd of en hoe hij haar gaat verrassen. Let’s see!

Dag Rens. Ik hoorde dat ik te maken heb met de vrijetrappenspecialist van Kagia. Daar heb je vast lang op getraind?

,,Ik zeg het niet graag, maar ik denk dat dat zo is inderdaad. Vroeger bij Alphense Boys oefende ik vaak nog na de training. Nu niet meer, maar zoiets verleer je niet. Het zit er gewoon in. Doelstelling bij Kagia is dat twee van drie vrije trappen erin moeten tijdens de wedstrijd, dat brengt soms ook weleens druk met zich mee. En als tijdens een wedstrijd de stand gelijk is en we krijgen een vrije trap, verwachten ze dat die erin gaat… Ik ga er natuurlijk voor, maar het kan niet altijd feest zijn.”

En je vader staat tijdens de wedstrijd dan klaar met zijn iPhone om deze vast te leggen?

,,Haha klopt. Hij vindt dat leuk om vast te leggen als herinnering voor later. Hij is er eigenlijk altijd bij tijdens wedstrijden, uit en thuis. Soms komt het niet uit vanwege zijn werk, maar gelukkig kan hij zijn eigen tijd goed indelen, omdat hij zijn eigen bedrijf en bijbehorende showroom heeft in pakketvloeren. Mijn zusje zingt en speelt gitaar. Dat legt hij ook vast. Leuk voor later vindt ie!”

Oh! Zit het zingen in de familie?

,,Haha nee! Zij is echt de enige die daar goed in is.”

Ben je een familieman eigenlijk?

,,Ja, heel erg. Ik vind het leuk om tijd met hun door te brengen. Ik heb twee oudere zussen en een jonger zusje. Toen mijn oudste zussen net het huis uit waren, was het zondag familiedag. Dan kwamen zij langs en deden we spelletjes. Dat wordt helaas nu steeds minder, vanwege kinderen en eigen verplichtingen.”

Ik zag in je persoonlijke naam van WhatsApp de naam van je vriendin + een hartje en een ring. Betekent dat wat het lijkt dat het betekent?

,,Haha, zo heb ik er eigenlijk nog nooit naar gekeken, maar nee we gaan nog niet trouwen. We zijn ook niet verloofd (Rens laat zijn handen zien: geen ring). Ik heb dat daar een keer neergezet en daarna niet meer verandert eigenlijk.”

selfie-simone

Jullie zijn nu bijna vijf jaar samen, sinds 11-11-2011… Toeval of zo getimed?

,,Toeval en ook wel goede timing. We kennen elkaar al sinds de basisschool en Joyce zag mij altijd wel al staan, maar ik was alleen maar bezig met voetballen en had geen oog voor meisjes. Toen ongeveer vijf jaar geleden kreeg ik een berichtje van Joyce. Of ik een keer wilde afspreken… We zijn op 11-11-2011 uit eten gegaan en daar is het allemaal begonnen.”

Heb je al iets bedacht voor jullie jubileum?

,,Toevallig wel! Zij doet de opleiding tot stewardess en begin november begint ze aan haar stage bij de KLM. Dus ik had verwacht dat ze zou moeten werken (de 11e is op een vrijdag). Maar dat is niet het geval… en er is ook geen voetbalprogramma die zaterdag. Dus ik neem die vrijdag vrij en dan gaan we lekker een weekendje weg.”

Ben je romantisch?

,,Ik houd wel van romantiek ja. Ik kan er nog steeds heel erg naar uit kijken om haar te zien en lekker tegen elkaar aan te kruipen tijdens een filmpje op de bank. Ik hoef niet zo nodig iedere week te stappen. Dit soort avondjes vind ik ook heerlijk.”

Komt zij op één of is dat Ajax? Ik hoorde dat je nogal een grote fan bent.

(Begint geheimzinnig te lachen): ,,Gewetensvraagje. Ik ga al sinds mijn zesde naar de Arena. Toen altijd met mijn vader, nu vaak met vrienden. Ze weet dat ik iedere zondag naar Ajax ga. Toevallig werkt Joyce nu nog in de horeca en ook vaak op zondag, dus dat komt goed uit. Zij accepteert dat ik naar Ajax ga en ik accepteer dat zij werkt. Dus ze staan allebei op één. Het ‘handige’ was ook dat haar vader een seizoenkaart had voor Ajax, dus ze was al redelijk bekend met de standaard weekenduitjes naar de Arena. Toen ik trouwens net met Joyce ging in 2011 speelde Ajax een uitwedstrijd tegen Olympique Lyon waar ik met een groepje heenging. Ook mijn schoonvader was daarbij… leuke introductie dus!

,,Daarentegen hoeft niet álles te wijken voor Ajax. Als we andere verplichtingen hebben, zeg ik Ajax af. Met moeite, maar familie en vrienden gaan voor. Ik ben blij dat ze er oké mee is, maar al was dat niet het geval had ik toch gewoon gegaan. Over een paar jaar ga ik er vast niet meer iedere week heen.”

Je moet me ook even vertellen wat dat is tussen jou en de verzorger van Kagia, Rob Gort?

(Begint hard te lachen): ,,Haha, tja ja Rob is groot Feyenoord fan… dan kun je het wel raden zeker?! We dollen elkaar altijd, vooral afgelopen week rondom de klassieker Feyenoord – Ajax. Als Ajacied ben je vaak wel in het voordeel en Rob kan daar niet zo goed tegen. Ik voer hem dan een beetje en hij gaat er altijd op in, dat is mooi. We hebben inmiddels een hele leuke band opgebouwd.”

Ik hoorde ook dat je niet zoveel uitgaat, maar het wel leuk vindt om avondjes FIFA te spelen. Kun je het winnen van je vrienden?

,,We spelen regelmatig FIFA toernooitjes inderdaad. Laatst nog bij mij thuis. Je zou verwachten dat het hard tegen hard gaat om te winnen, maar dat valt erg mee. We lachen vooral veel op zulk soort avondjes. Ik eindig vaak wel hoog, maar ben geen pro in FIFA. Twee van m’n vrienden weten al die trucjes. Waar zij dan bijvoorbeeld een balletje achter het standbeen geven, geef ik gewoon een normale pass. Maar gelukkig heeft dat vaak geen invloed op de eindstand.”

Ik heb een aantal van je vrienden gesproken, maar echt spannende verhalen of anekdotes konden ze mij niet vertellen. Ben je zo braaf?

,,Haha niet perse. Maar ik denk dat het komt doordat ik in de jeugd op een aardig hoog niveau heb gevoetbald en niet echt veel heb mee gekregen van het uitgaan en het ‘zuipen’. Ik moest altijd fit zijn, dus daar zorgde ik dan ook voor. Geen wilde, dronken (stap)avondjes voor mij. Pas bij FC Lisse op mijn 18e dronk ik af en toe wat alcohol. Maar geen bier, alleen Bacardi. Toen kon het weleens voorkomen dat ik, als we gingen stappen bij de Gewoonste Zaak in Lisse, een beetje wankel op mijn benen stond. Verder heb ik geen alcohol nodig voor gezelligheid. Ook vind ik het niet erg om te rijden naar de voetbal, dan kunnen de anderen wat drinken.”

Wat had jij verwacht dat je vrienden mij zouden vertellen?

,,Ze zeggen altijd dat ik op mijn vader Cock lijk. De slappe humor, de clown uithangen… dat heb ik van hem. Als ik weer in zo’n bui ben noemen ze me ook vaak Cock.”

Nog gekke bijnamen?

,,Niet echt. Nu dan door het bestuur van Kagia Hakim (komt ook regelmatig voorbij tijdens het interview wanneer de staff langsloopt) vanwege Ajax, het linksbenig zijn en omdat ik de vrije trappen neem. Vroeger zeiden ze hier op de voetbal nog weleens krultang. Dat kwam doordat ik altijd met mijn hand door mijn haar ging tijdens de wedstrijd, maar dat had ik zelf vaak niet eens door.”

Klinkt alsof je ijdel bent, klopt dat?

,,Best wel. Ik houd ervan om er goed/verzorgd uit te zien en ook shoppen vind ik geen straf. Je zou me best wakker kunnen maken om een dagje te gaan shoppen met vrienden of mijn vriendin.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)