Sport en met name voetbal speelt al zijn hele leven een belangrijke rol bij Robert Steemers. De 23-jarige aanvaller is geboren en getogen in Voorschoten. Niet gek dus dat hij als klein jongetje begon met voetballen bij de plaatselijke trots. Na uitstapjes bij Ajax, ADO Den Haag en Quick speelt hij nu alweer drie jaar met veel plezier op de Roodemolen bij Ter Leede.

Vroeger wilde hij profvoetballer worden, maar na zijn avontuur bij ADO Den Haag heeft hij dat een beetje laten varen. Wel is Lionel Messi nog steeds zijn grote voorbeeld, heeft Robert een hele diverse muzieksmaak (techno, reggae, r&b en Nederlandstalig) en naast het voetballen is hij aan het leren voor personal trainer. Na de verloren thuiswedstrijd tegen VV Smitshoek spreek ik Robert in de kantine.

Robert, het valt niet te ontkennen; je ziet er goed uit. Doe je er veel voor? Hoe lang sta je ‘s ochtends voor de spiegel?

Lachend: ,,Dank je wel. Nee ik doe er eigenlijk weinig voor. Sta ’s ochtends vijf minuten voor de spiegel om mijn haar te doen en tanden te poetsen.”

Ah goede genen dus, Van wie heb je die looks?

,,Ik wil geen ruzie krijgen thuis, omdat ik iemand vergeten ben, dus laat ik zeggen dat ik de looks van mijn vader, moeder, opa en oma heb.”

Verstandig, Woon je nog thuis?

,,Ik woon nog thuis in Voorschoten samen met mijn ouders. Ik zou wel uit huis willen, maar voor nu wil ik eerst mijn studie afmaken en een leuke baan zoeken. Een auto en een eigen appartementje komen daarna wel.”

Voetballen op dit niveau kost best veel tijd, drie keer in de week trainen en in het weekend een wedstrijd. Heb je er veel voor opgegeven? Heb je nog tijd voor andere dingen naast het voetballen?

,,Ik wilde vroeger graag profvoetballer worden, dus ging (en ga) ik er helemaal voor. Helaas heb ik dat net niet gehaald, maar aan de andere kant kan ik nu gewoon een leven opbouwen met studie en werk. Verder wil ik geen training of wedstrijd missen, dus ja, dat gaat soms wel eens ten koste van andere dingen. Ik ben nu bezig met een opleiding tot personal trainer, nadat ik vorig jaar mijn opleiding aan de CIOS heb afgerond. Één dag in de week ga ik daarvoor naar school in Breda en de rest van de week loop ik stage in Voorschoten. Lekker dichtbij huis. Ik ben dus de hele week bezig met sporten en hoop dat nog lang te kunnen doen.”

Heb je een bepaald ritueel voor de wedstrijd?

,,Als laatste het veld opkomen voordat de wedstrijd begint. Ik doe dat al sinds de jeugd en weet eigenlijk niet waarom, maar het moet gewoon.”

Je hebt afgelopen zomer ook in Italië gespeeld. Heb je daar een balletje getrapt met Buffon en Pirlo? Vertel eens.

,,Ik kwam al uit voor Beachsoccer SAMBA Lansingerland . Bij een groot vriendschappelijk toernooi hier in Nederland was ook een kleine delegatie van Udinese. Na dit toernooi in Nederland kreeg ik, samen met Mark Smith, een uitnodiging om tijdens de Super Eight voor Udinese te komen voetballen. De Super Eight is het hoogste niveau beachsoccer in Italië, met o.a. clubs als Inter Milan, AS Roma en Lazio Roma. Heel gaaf. Ik ben gaan kijken of het met Ter Leede en privé allemaal mogelijk was. Toevallig had ik nog geen vakantie geboekt, dus was de keuze snel gemaakt, toen bleek dat het allemaal precies paste. Ik ben het eerste en het laatste (finale) weekend van de totaal 4 weekenden naar Italië afgereisd om te spelen. Helaas zijn we geen eerste geworden. In de kwartfinale werden we uitgeschakeld door Lazio Roma. Maar het was sowieso een topervaring.”

Was het niet veel te warm om te voetballen?

,,Dat was wel even wennen ja. Binnen een paar wedstrijden lag al het eelt van mijn voeten af door de warmte. Op het heetst van de dag, tussen 13.00 en 16.00 uur, werd er niet gespeeld, vanwege de hitte. Dat is wel het grote verschil tussen voetballen in Italië en voetballen in de Bollenstreek. Naast het feit dat beachsoccer natuurlijk heel anders is dan veldvoetbal, speelden we onze wedstrijden voornamelijk ’s ochtends en ’s avonds in plaats van rond de middag.”

Dat was vast niet alleen maar voetballen daar in Italië…

,,Nee, we waren daar ook voor wat plezier natuurlijk. Het spelen van de wedstrijden stond op nummer één, maar zodra we klaar waren. verkenden we het Italiaanse uitgaansleven. Stappen, drinken, gek doen én voetballen… Het goede leven.“

Klinkt goed. Veel last gehad van gillende Italiaanse vrouwen onder je raam?

(begint te lachen) ,,Het cliché is waar; de vrouwen vinden voetballers daar interessant. En ja, ook ik had een Italiaanse meisje dat ik daar vaker zag. Ik heb af en toe nog wel eens contact, maar meer dan dat is het ook niet. Geen wilde verhalen over vrouwen dus.”

Ik heb je wel eens, hoe zeg je dat netjes, met de vrouwtjes zien sjansen tijdens het uitgaan in Noordwijk. Samen met Yordi Teijsse. Gaan jullie vaker samen op pad? Heb je nog meer goede vrienden op de voetbal?

,,Yordi en ik zijn goede maatjes. Nu hij niet meer bij Ter Leede speelt, zien we elkaar minder, maar we spreken zeker nog wel eens af om te gaan stappen samen met wat vrienden uit Ter Leede 2.”

Nog even over de vrouwen… Je bent dus vrijgezel?

,,Ja.”

Vind je het belangrijk dat je vriendin ook van voetbal houdt?

,,Hoeft niet perse, maar dan zou ik wel uitleggen van buitenspel is.”

Tot slot, waar en hoe zie jij jezelf over 10 jaar?

(Zonder na te denken) ,,Dan speel ik in een vriendenteam, werk ik als personal trainer en woon ik samen met mijn vrouw en kids in een leuk huisje in Den Haag.”

Tekst: Simone Disseldorp

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)