Hij speelt nog maar net bij VVSB, maar Leidenaar Tommy Bekooij (24) voelt zich al helemaal thuis op de Boekhorst. Naast dat hij altijd voor het hoogst haalbare gaat in het voetbal, werkt hij zo’n 2 a 3 dagen in de week als verkoper bij de Tegeloutlet in Leiden. Bijgeloof voor een wedstrijd is bij Tommy wel degelijk aan de orde: altijd eerst automatisch de linker scheenbeschermer, linkersok en linkerschoen voordat hij rechts begint. Ook de veters moeten na de warming up standaard nog een keer gestrikt worden. Apart of verstandig? Wie is Tommy verder?

Ik hoef niet te vragen waar je vandaan komt, je Leidse ‘r’ is goed te horen. Geboren en getogen?

,,Jazeker. Wel een aantal keer verhuisd tussendoor, maar allemaal binnen Leiden. Sommigen horen wel dat ik uit Leiden kom, anderen gek genoeg niet.”

Woon je nog bij je ouders?

,,Ja, daar zit ik nog wel even goed. Mijn broertje woont ook nog thuis, dus dat is gezellig.”

Je hebt wel een vriendin toch? Nog geen samenwoonplannen?

,,Ik heb wel een vriendin ja, maar we zijn pas acht maanden samen dus rustig aan. Zij is pas 20 en druk met haar studie Rechten in Leiden, dus dat duurt waarschijnlijk nog wel even.”

Ik heb zelfs gehoord een bekende vriendin. Vertel eens?

,,Haha dan heb je het denk ik over de Miss Boerinnenkalender 2016. Daar staat ze in op de maand januari. Die kalender wordt ieder jaar uitgebracht en daarvoor had ze zichzelf opgegeven. Haar ouders hebben namelijk een melkveebedrijf in Koudekerk aan den Rijn met 140 koeien. Ze helpt daar wel eens, maar eigenlijk heeft ze daar nu weinig tijd voor door haar studie. Voor de selectie van de kalender hadden zich ongeveer 200 meiden aangemeld en na verschillende selectieronden zat mijn vriendin Lisa, als enige uit Zuid-Holland, bij de laatste twaalf. De één zit op een tractor, de ander tussen de koeien, maar de foto van januari blijft natuurlijk het mooist!”

Bekooij viert feest

Ik hoor hier een trotse vriend. Ik denk dat veel van jouw medespelers wel willen weten wanneer de Miss Boerinnenkalender in de kleedkamer van VVSB komt te hangen?

,,Haha ik heb de kalender net een paar dagen in huis, maar als ik meer exemplaren heb, dan zal ik ze zeker uitdelen op de voetbal. Ze hebben het er vaak over en zijn heel nieuwsgierig naar de foto’s. Mijn eigen exemplaar hangt boven m’n bed op de maand januari natuurlijk.”

Om even bij kleedkamerverhalen te blijven…Zijn er nog spannende dingen die in de kleedkamer gebeuren waar wij als buitenstaanders geen weet van hebben?

,,We verzamelen eigenlijk allemaal ongewild geld in voor een uitje aan het einde van het seizoen. Er is namelijk een regel dat als iemand zijn spullen vergeet, of als iemand liegt, diegene twee euro in de pot moet doen. Toen ik hier net zat had ik echt geen idee. Ik ben nogal van het grapjes maken en daarbij hoort soms wel eens een leugentje, dus dat ging hard. Nu kijk ik wel uit met wat ik zeg!”

Ook heb ik iets gehoord over Kees de Roo?

,,Dat is ook zoiets! Na een gewonnen wedstrijd pakt Vla (aanvoerder Vladimir Jozic red.) een soort van megafoon en begint met het zingen van Kees de Roo. “Kees de Rooooo, Kees de Rooooo…”  en iedereen zingt en springt dan mee. Gezellig zooitje is het dan, dat zijn mooie dingen.”

Wie of wat is Kees de Roo? Zing je het al uit volle borst mee?

,,Tja daar vraag je wat. Ik denk dat één iemand daar ooit mee begonnen is en dat iedereen het nu automatisch mee is gaan doen. Na de eerste gewonnen wedstrijd vroeg ik wat ze nou eigenlijk zongen. Niemand wist precies wat het inhield. Ik ben vaak al lang blij dat we gewonnen hebben, dus zing en spring ik maar gewoon mee!”

Bekooij

En dan nog iets…. Wat heb jij met het woord poppenhoek?

(begint hard lachen): ,,Tja poppenhoek. Of eigenlijk poppeeehoek. Het komt uit een lied van rapper Adje (Hele meneer red.). Ik houd nogal van gekke opmerkingen en dit is er zo één. Ik zeg dit best vaak, of het nu wel of niet uitkomt, en de andere jongens nemen dit zelfs over. Zo lijkt Jozic het al vaker te zeggen dan ik. Wij zitten naast elkaar in de kleedkamer en iedere keer als ik binnenkom is het ‘poppeeehoek’. De hele kleedkamer moet dan lachen. Het is zelfs een soort van bijnaam van me geworden. “

Is dat ook je lievelingsnummer?

,,Haha nee, het is een lekker nummer, maar niet iets wat ik dagelijks luister. Ik ben meer van de reggaeton en top 40 enz. Bijvoorbeeld het nieuwe album van Kensington staat nu op repeat. Die harde herrie hoeft van mij niet.”

Laatste vraag: Je komt van UVS, via Quick Boys naar VVSB. De feestdagen komen er bijna weer aan… Welke club staat er nog op je verlanglijstje?

,,Voorlopig heb ik het hier naar m’n zin. Ik wil met VVSB graag bij de eerste zeven eindigen, zodat we Tweede Divisie kunnen gaan spelen. Meer derby’s, meer publiek, (nog) meer sfeer. Dat lijkt me wel wat! Daarnaast natuurlijk veel spelen, scoren en belangrijk zijn voor het team.”

Tekst: Simone Disseldorp


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)