Noordwijker Lars Warmenhoven voelt zich relaxed bij de zaterdagtak van Van Nispen. Na jaren van dienstverband in het witte shirt van de club uit z’n dorp, bevalt hem de overstap naar z’n vrienden in de Derde Klasse prima. En sinds hij in het gele shirt speelt in De Zilk is de ploeg vooral succesvol geweest. Na de overwinning van zaterdag op DSVP (4-0) lijkt het kampioenschap van de derdeklasser een kwestie van tijd. Warmenhoven was zelf belangrijk in De Zilk met twee goals.

Het matige weer van de afgelopen dagen speelde daarin de Zilkers in de kaart. Het eerste veld was vanwege de overvloedige regenval afgekeurd, waardoor de 22 spelers moesten uitwijken naar het kunstgrasveld op Sportpark Wassenaar. ,,Eigenlijk kwam dat ons best goed uit”, erkende Warmenhoven.

,,Bijna alle jongens die bij ons in het team spelen, hebben wel ergens in een selectie gezeten. Het zijn stuk voor stuk goede voetballers. Sommigen komen zelfs van betaald voetbal organisaties. Op zo’n veld komt dan de techniek wel bovendrijven. Dan zie je ook wel het verschil met veel teams uit deze klasse. Er zitten vooral veel jeugdige elftallen tussen. Tegen dat soort ploegen merken we wel dat we een stapje verder en slimmer zijn.”

,,Eigenlijk mag het geen excuus zijn, maar we hebben de laatste weken op slechte velden gevoetbald.”

Ook DSVP had tegen de vriendenploeg uit De Zilk geen schijn van kans. ,,We gingen met een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft wilde DSVP druk gaan zetten, maar daar konden we heel makkelijk onderuit voetballen. Toen we de 3-0 maakten, gaven ze het ook wel een beetje op.”

Bijna kampioen
Met een beetje meer geluk had de score hoger kunnen oplopen in De Zilk. Een positief gegeven na wat moeizame weken. ,,Eigenlijk mag het geen excuus zijn, maar we hebben de laatste weken op slechte velden gevoetbald. Dat was niet bevordelijk voor ons spel. Daarnaast hebben we ook niet heel veel geluk gehad. Tegen VVSB (zat.) speelden we een paar weken geleden een slechte eerste helft, maar hadden we na de 1-1 tussenstand ook mogelijkheden om zelf nog te winnen. Uiteindelijk verloren we daar juist.”

Veel schade liepen de geelhemden niet op in de Derde Klasse omdat ook concurrenten Be Fair en Nieuwkoop een moeizame periode kenden. Zaterdag speelden die twee ploegen gelijk tegen elkaar. Het gat met nummer twee Be Fair bedraagt nu tien punten in het voordeel van Van Nispen (zat.).

,,We zouden uit bij Nieuwkoop ergens halverwege april kampioen kunnen worden. Het is misschien mooier om in eigen huis kampioen te worden, toch? Misschien moeten we maar ergens een potje tussendoor verliezen”, lacht Warmenhoven. ,,Maar serieus, sinds ik bij Van Nispen voetbal, staan we al bovenaan. Het gaat dus prima.”

,,Zaterdag zaten we om 13.45 uur in de kantine nog een bakje te drinken.”

Niet alleen vanwege die resultaten voelt Warmenhoven zich prima bij z’n nieuwe club. Ook het voetballen met vrienden bevalt hem uitstekend. ,,Sommige jongens ken ik nu een jaar of vijf, zes omdat we bij Noordwijk al samen met elkaar hebben gespeeld. Sven de Ridder en Sven van Hensbergen ken ik zelfs al zo’n twintig jaar.”

Kwart voor twee
De onbevangenheid van het elftal vindt Warmenhoven wel prettig. ,,Zaterdag zaten we om 13.45 uur in de kantine nog een bakje te drinken. Rond twee uur zijn we gaan opwarmen. Het is altijd heel ontspannen. Maar als we op het veld staan, dan willen we allemaal maar wat graag winnen. Als we verloren hebben kunnen we elkaar ook vijf minuten even verrot schelden en zijn we bloedfanatiek, om daarna gewoon weer ontspannen met elkaar een drankje te doen. Dat vind ik heel relaxed.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Enerverende middag op Sportpark Middelmors: ,,Één plus één is twee, hè?”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)