De goedheiligman is weer in het land, maar vergat bij aankomst even langs de schoen van Noordwijk te lopen. De Noordwijkers hadden ‘m klaar gezet. Een cadeautje is altijd welkom. Om te stellen dat de Sint het presentje juist in de schoen deed van de tegenstander is overdreven. Maar dat de koploper van de Hoofdklasse B zichzelf tekort deed met een 1-1 gelijkspel tegen Zwaluwen was een understatement. ,,Kotsmisselijk ben ik er van”, baalde spits Emiel Wendt.

Vroeg het een speler of trainer na afloop van Noordwijk – Zwaluwen en het gevoel van een gemiste kans overheerste. Dat er uit kleedkamer 2, die van de bezoekers, muziek klonk en uit die van Noordwijk een oorverdovende stilte kwam, gaf het contrast het beste weer. Zwaluwen liet zich het punt en het toegestroomde bier smaken. In het Noordwijk-kamp overheerste de teleurstelling. Die was het beste af te lezen van het gezicht van Wendt. De spits speelde een behoorlijke wedstrijd, maar kon zijn puike spel niet omzetten in een goal. Het zat hem hoog.

nwzw141115-00046                               Diederick Hoogerwaard (links) en Marios Lomis (rechts) stomen op

De Noordwijker miste vlak voor het einde een levensgrote kopkans, die via zijn schouder over ging, en had vlak daarvoor juist pech in de afronding. Wendt schoot op de paal en zag een bal achter zijn standbeen rakelings naast gaan. ,,Het ging persoonlijk best lekker. Ik was balvast, won mijn kopduels. Maar als spits moet je ook scoren. Daar word je op afgerekend. Maar mijn teamgenoten hebben ook wel gezien dat ik alles heb gegeven. Het is alleen zuur dat we onszelf niet belonen.”

Jaap van Duijn kwam wel op het scorebord terecht. De rappe buitenspeler van Noordwijk keerde terug van een schorsing van drie wedstrijden. Van Duijn stond werkelijk te trappelen om weer te mogen spelen. ,,Ik kon niet wachten man”, vertelt de aanvaller van Noordwijk eerlijk. ,,Het was lekker om weer op het veld te staan. Dat ik gelijk scoorde, is lekker voor een aanvaller. Maar ik scoor toch liever een goal met drie punten erbij.”

Van Duijn vervolgt: ,,We verzuimden gewoon om te winnen. Dit kunnen zomaar dure puntjes zijn. Quick Boys komt ook weer twee punten dichterbij. Ik heb het steeds gezegd, maar die kunnen nog heel gevaarlijk worden. De beslissingen van de scheidsrechter vielen niet in ons voordeel uit. Hij gaf ons in de eerste helft een penalty, maar trok dat besluit weer in op aangeven van zijn grensrechter. Hij stond er zelf toch dichterbij? Als er één team verdiende te winnen, dan waren wij dat wel. Emiel was er in de slotfase dichtbij met zijn kopbal. Die moest er gewoon in. Maar dat hoef je hem niet te vertellen. Dat weet hij zelf ook. Hij baalt er enorm van.”

nwzw141115-00030         Arbiter Kieft raadpleegt zijn grensrechter en trekt zijn beslissing om een strafschop te geven terug

Wendt draaide er niet omheen, maar kon het ook relativeren. ,,Het geluk ontbrak ook een beetje”, vond de aanvaller. ,,We hebben wel laten zien dat we de terechte koploper zijn. Die tegengoal viel gewoon stom tussen de verdediging in. Daarna heersten we. We speelden vol pressie, kwamen terecht op 1-1. De tweede ballen waren vooral voor ons omdat we er kort op zaten.”

Van Duijn wilde na de wedstrijd nog wel even ingaan op de interesse van eredivisionist NEC. De aanvaller stond niet alleen in de belangstelling van de Nijmeegse voetbalclub, maar ook de media sprong op hem af. ,,Ik heb veel interviews gegeven en veel berichtjes ontvangen”, kijkt Van Duijn terug op een drukke week. ,,NEC heeft zich gemeld, maar ik moet het eerst allemaal nog maar zien. Ik heb er echt niet wakker van gelegen ofzo. We zitten allebei midden in het seizoen, dus snel zal het niet gaan. Er komt vast nog wel een testwedstrijdje. Maar niet zozeer om mij te beoordelen, denk ik. De trainer Ernest Faber weet al lang wat ik kan. Die testwedstrijd is meer bedoeld om een beetje een gevoel bij de club te krijgen.”

Noordwijk – Zwaluwen 1-1 (1-1). 17. Gomes Almeida 0-1, 29. Van Duijn 1-1.

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Veerman, Le Congé, Bröcker, Hoogerwaard, Dorothea, Goncalves (67. Splinter), Van Duijn, Wendt, Lomis (78. Hu)


Foto’s: Ron van der Linden

Samenvatting TV West

Tekst: Frank Venema

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)