,,Ja ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Katwijk.” Met die boodschap valt Bart Sinteur met de deur in huis als hem naar zijn eerste ervaringen op De Krom wordt gevraagd. De jeugdige verdediger kwam deze zomer over van Jong FC Utrecht met de intentie om straks in de Tweede Divisie zijn visitekaartje af te geven. De voortekenen zijn daarbij goed. In de voorbereiding kwam de geboren Leiderdorper in alle duels van zijn nieuwe club in actie.

,,Daarbij moet ik wel aantekenen dat er door een aantal blessures wat meer ruimte ontstond, maar het is toch een signaal dat ik steeds in actie kwam”, plaatst de twintigjarige Sinteur een kanttekening. ,,Zelf heb ik me op eigen initiatief een keer laten wisselen uit voorzorg. Verder zegt het vooral iets over het vertrouwen van de staf en medespelers dat ik hier al snel gekregen heb. Mijn keuze voor Katwijk is de juiste geweest. Ik kan dus niet anders dan tevreden zijn.”

,,Elke training en wedstrijd pik ik wel iets op.”

Sinteur, van origine rechtsback, moet op De Krom de strijd in eerste instantie aangaan met routinier Omar Hamdi. In de voorbereiding posteerde Jack van den Berg de nieuweling echter ook in het centrum van de verdediging. Een positie waar hij naar eigen zeggen ook uit de voeten kan.

Leeftijdsgenoten
,,In de jeugd heb ik ook op die positie gespeeld, maar het liefst speel ik op de vleugel. Dat is van oudsher mijn positie. Centraal pakt het ook goed uit. Het niveau is bij Katwijk echt hoog, maar dat is alleen maar goed. De aanpassing is uitstekend verlopen.”

Dat houdt in dat de voetballer Sinteur, die ooit bij RCL begon en al vroeg door Feyenoord werd opgepikt momenteel een uitstekende leerschool meemaakt. ,,Dat komt met name door de routiniers in de ploeg. Zij hebben al het nodige meegemaakt. Tot dit seizoen heb ik alleen in de jeugd en bij Feyenoord en later bij Jong FC Utrecht gespeeld. Dus alleen met leeftijdsgenoten.”

,,Dat is wel een verschil. Elke training en wedstrijd pik ik wel iets op”, vertelt Sinteur, die hier nog wel iets aan wil toevoegen. ,,Als vleugelverdediger ben ik een dynamische speler met loopvermogen. Ik moet het daarbij vooral van mijn loopvermogen hebben. Die plek past mij het beste.”

,,Ik wil meer volwassen worden in mijn spel. Als jongste in de selectie valt er voor mij nog genoeg te leren.”

Door zijn, voor een verdediger, geringe lengte -1.75 meter- dient Sinteur daarbij het nodige te compenseren. Dat laatste gaat hem goed af. ,,Als verdediger moet je als het nodig is ook meedogenloos kunnen zijn. Een winnaarsmentaliteit uitstralen. Ik train nu ook voor mezelf omdat ik over de nodige vrije tijd beschik. Bij Jong Utrecht was het alleen maar voetbal. Dat is nu echt anders.”

Beveiliger
,,Binnenkort hoop ik als beveiliger op Schiphol aan de slag te kunnen gaan, maar naast de trainingen bij Katwijk wil ik er zelf ook alles aan doen om beter te worden. Veel energie in het voetbal steken dus. Ik wil meer volwassen worden in mijn spel. En daarnaast zoveel mogelijk spelen. Als jongste in de selectie valt er voor mij nog genoeg te leren. Op dat onderdeel ben ik bij Katwijk op mijn plaats.”

Foto’s: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys bekert door, maar tovert nog niet’


POPULAIRE BERICHTEN