Jeroen Dedel stond vorige week met een lach op zijn gezicht de pers te woord na SJC – RKAVV. De aanvaller van de Noordwijkse hoofdklasser schoot zijn nieuwe ploeg in de absolute slotfase naar een gelijkspel in de seizoensouverture.

De schreeuw waarmee de nieuwkomer zich uitte bij die goal, kwam van ver. Na drie jaar sv Hillegom zocht Dedel het bewust hogerop deze zomer. Maar het aanpassen aan een hoger niveau is voor geen enkele speler een makkelijke taak. Ook niet voor de geboren Haarlemmer.

Vertrouwen
De brul bleek uiteindelijk meer dan de opluchting om de gelijkmaker. De kreet maakte wat los bij de linksbuiten. Een hernieuwde vertrouwenboost, gesteund door z’n goal. De 24-jarige voetballer had het nodig, naar eigen zeggen.

,,Nu was ik het ook met de trainer eens, dat hij mij een basisplaats gunde.”

Waar hij vorige week nog zijn trainer steunde in diens uitverkiezing op de reservebank, sprak hij nu vol bravoure uit dat hij blij was met z’n basisplek in de uitwedstrijd van SJC tegen de Bataven. De aanvaller beantwoordde het vertrouwen van zijn trainer, Sjaak Polak, door de enige goal van de wedstrijd te maken.

Een wereld van verschil. Van kin omlaag, naar borst vooruit. ,,Nu was ik het ook met de trainer eens, dat hij mij een basisplaats gunde”, grapte de buitenspeler na het uitduel in het Gelderse Gendt.

Jeroen Dedel wordt bejubeld door z’n teamgenoten na z’n doelpunt

,,Na een goed gesprek met Sjaak en die goal van vorige week, voetbal ik met steeds meer vertrouwen. Ik heb van de week ook nog gescoord in de oefenwedstrijd tegen Quick Boys. Het helpt allemaal wel.”

Arbeid
Ook met de spelersgroep blijven we in gesprek”, vervolgt oud-speler van sv Hillegom. ,,We praten over de manier waarop we elkaar kunnen aanvullen. Met Jordy Groot bestreek ik bijvoorbeeld de hele linkerflank tegen De Bataven. We hebben in de bus al besproken hoe we dat zouden doen. Ook als het spel af en toe stil lag, was dat een moment om met elkaar nog wat dingen te finetunen.”

De wedstrijd zelf had volgens Dedel niet veel om het lijf. Op een traag veld kwam het bij SJC vooral op werken aan. De ploeg van Polak schuwde de arbeidsethos niet en werd daarvoor dus beloond in de vorm van een driepunter. SJC was volgens de nieuwkomer de betere ploeg, maar vooral omdat de Noordwijkers zelf weinig weggaven.

,,Hier ben ik voor naar SJC gekomen. Nu nog deze lijn doorzetten!”

De positieve vibe van Dedel werd nog eens bekrachtigd door de positie die Polak voor hem in gedachten had. De Haagse coach moest al dan niet gedwongen wat schuiven in de basis vanwege blessures van onder andere Timo Ruigrok en David Verweij. Daarmee werd de Hillegommer op zijn favoriete positie geposteerd: linksbuiten.

Interview
Dedel kwam er vorige week openlijk voor uit. Goed, de trainer mocht hem positioneren waar hij nodig was, maar zijn favoriete plek was aan de buitenkant. Linkerkant, graag.

En zo geschiedde, in het hoofdklasseduel tegen De Bataven: ,,Sjaak heeft het interview gezien van vorige week, denk ik”, lachte Dedel terwijl hij onderweg was naar huis. ,,Ik heb gewoon een lekkere week achter de rug. Het is natuurlijk heel fijn om in mijn eerste twee officiële duels gelijk trefzeker te zijn. Hier ben ik voor naar SJC gekomen. Nu nog deze lijn doorzetten!”

De Bataven – SJC 0-1 (0-1) 42. Dedel 0-1

SJC: Schelvis, Sloos (87. Van der Klugt), Verhoek, Van Duyn, Groot, Broekhuizen, Van der Zalm, Van Dijk (82. Al Tamimy), Dedel, Duindam, Steenvoorden (70. Barkel)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer