De late 3-2 van Billy Taveres bij SJC – Quick ’20 in de Hoofdklasse kwam op dat moment redelijk uit de lucht vallen. De Noordwijkers troffen in de opponent uit Oldenzaal een technisch vaardige tegenstander die minstens de evenknie was. Maar gek genoeg was het uiteindelijke slotakkoord van SJC niet eens heel verrassend. Dit SJC is een ploeg met mogelijkheden. De ploeg herbergt dit seizoen een paar frivole spelers die een wedstrijd kunnen openbreken, op slot gooien of wat dan ook. 

Toegegeven, een week eerder tegen HBS lukte het niet. Toen verloren de Noordwijkers uiteindelijk tegen tien man uit Den Haag (1-0). Daarin schuilt juist nog de groeicurve van dit elftal. Waar het de ene week wel lukt, kan het een week later een stuk minder zijn. Maar met technisch vaardige spelers als Taveres en Nigel Hardenberg, met talentvolle verdedigers als Nick Lim en Dario van Breukelen en de ervaren jongens als Jordy Groot, Timo Ruigrok of de tegen Quick ’20 geblesseerde Tom Broekhuizen, lijkt er een aardige balans in het elftal van Florian Wolf te zijn ontstaan.

,,Vergeet Wesley Haasnoot niet”, vulde Wolf aan. ,,Die jongen heeft echt alles om een goede spits te worden. Hij kan koppen, hij kan schieten. Je moet niet bang zijn om zo’n jonge jongen op te stellen in moeilijke wedstrijden. Serieus, dit mag je best wel schrijven: ik denk dat wanneer hij zich zo doorontwikkelt, dat hij over twee, drie jaar in de basis staat bij een tweededivisionist. Het is een jongen die altijd bij SJC heeft gevoetbald, nooit is opgepikt door een betaald voetbalorganisatie. Hij heeft een jaartje of twee nodig, maar over drie jaar kan hij zomaar in het shirt van Katwijk lopen.”

,,We lieten Quick ’20 komen, om ze in de omschakeling pijn te doen.”

Haasnoot zorgde in Noordwijk ook voor de openingstreffer van de middag. Na een goede loopactie over rechts van Mostava Frederik bezorgde hij de bal bij Haasnoot, die van een meter of acht voor de goal de bal binnen kon tikken. Na de openingstreffer kwamen de Noordwijkers onder druk te staan, maar kreeg Quick ’20, tot zeker een half uur spelen nooit echt grote kansen.

Gezapig
Het spelbeeld verraste trainer Wolf niet. ,,We lieten Quick ’20 komen, om ze in de omschakeling pijn te doen. Dat plan kwam er in de eerste helft best goed uit, aan het begin van de tweede helft vond ik het minder.” Nog voor rust hadden de bezoekers al wel gelijk gemaakt via de gevaarlijke Luuk Geelen. De jonge middenvelder speelde vorig seizoen nog voor de beloften van FC Twente.

Invaller Billy Tavares maakte de winnende goal voor SJC

De tweede helft begon, zoals Wolf al uitsprak, inderdaad wat gezapig. Pas een kwartier voor tijd kwam er weer wat actie in het spel nadat de teruggekeerde Timo Ruigrok schitterend raak had geschoten uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Voor de 28-jarige middenvelder was het z’n tweede wedstrijd van het seizoen, sinds z’n terugkeer na slepende enkelblessures.

Gemist
De glimlach op z’n gezicht na afloop van het duel sprak boekdelen. ,,Ik heb het zo ontzettend gemist. Ik ben een onwijze liefhebber. Het is heerlijk om weer terug te zijn. Ik ben nu voor negentig procent tevreden over de prestaties van ons. We zetten nog stappen met ons team. Als je tegelijkertijd punten haalt, terwijl je nog aan het leren bent, dan doe je het goed.”

Vlak na de 2-1 van Ruigrok kreeg SJC nog wel de deksel op de neus. Eerst was Cem Köse met een kopbal al dicht bij een gelijkmaker. Zijn inzet ging net over. Niet veel later was het Frank Eulderink die meters over de rechterflank mocht lopen, omdat Jordy Groot uit positie stond. Nadat ook Lim hem niet aanpakte, schoot de voetballer uit Oldenzaal diagonaal binnen.

,,Je kan beter starten, dan invallen. Dat kost energie.”

De wedstrijd kon daarna in beide handen vallen. Zo schoot Quick ’20 nog een keer op de buitenkant van de paal en had SJC, wanneer het positioneel goed had gestaan de 3-2 binnen kunnen tikken na een goede loopactie in het strafschopgebied van Ruigrok. Uiteindelijk was het Tavares die met een prachtige knal SJC nog de overwinning schonk in de slotminuten. De aanvaller was zelf logischerwijs dolgelukkig.

,,Man, ik ben moe”, lachte hij na z’n invalbeurt. ,,Je kan beter starten, dan invallen. Dat kost energie. Maar ik ben net terug van een blessure, die ik in de voorbereiding opliep. De binnenband van mijn knie was verrekt. Vorige week heb ik negentig minuten gemaakt met het tweede, nu kon ik nog een half uur invallen. Het bevalt me bij uitstekend SJC, verder. Een leuke club, leuke teamgenoten. Met Hardenberg, Revinio Morsen en Derrin Wijdenbosch zitten er vier Zaankanters in het team. Dat is leuk in de auto terug naar huis.”

SJC – Quick ’20 3-2 (1-1) 10. Haasnoot 1-0, 29. Geelen 1-1, 72. Ruigrok 2-1, 77. Eulderink 2-2, 90. Tavares 3-2

SJC: Haggerty, Wijdenbosch, Van Breukelen, Lim, Groot, Strojil (90. Schipholt), Ruigrok, Van Stijn (87. Al Tamimy), Frederik (59. Tavares), Haasnoot, Hardenberg

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘Hoekstra (Ter Leede): ,,Met een late gelijkmaker ga je lekkerder ‘de biertent’ in” (plus video)’

Samenvatting SJC – Quick ’20 (Beelden: Bollenstreek Omroep)

Billy Tavares na de 3-2 overwinning op Quick ’20
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)