SJC en SV Hillegom boekten afgelopen weekend broodnodige zeges. Komende zondag hopen beide ploegen het zoet der overwinning opnieuw te mogen proeven

SJC treft voor eigen publiek De Meern. De Utrechters zijn voor het tweede seizoen in de Hoofdklasse actief en nemen momenteel de dertiende plaats in, met zeven punten uit evenzovele duels. SJC heeft er drie meer, goed voor de achtste stek.

De zwartwitten boekten zondag na ruim een maand weer eens een zege. Op bezoek bij Alverna werd met 1-3 gewonnen en dat was volgens David Verweij een dikverdiende zege. ,,Het zegt genoeg dat zij maar één keer bij ons doel zijn geweest en dat was toen ze scoorden. Verder waren wij de baas op het veld.” De Meern kreeg op eigen veld met 0-3 klop van Hollandia en zal dus zinnen op revanche

Derby
Fusieclub SV Hillegom speelt in de geografisch regionaal verspreide 1A en de uitwedstrijd tegen EDO mag in dat kader als een derby worden beschouwd. De Haarlemmers hebben de laatste tijd flink pas op de plaats moeten maken. EDO speelde in het seizoen 2014-2015 nog op het hoogste niveau, in de zondagse Topklasse, maar is nu op het vierde niveau actief.

De Hillegommers waren bewaren warme herinneringen aan EDO. In mei 2015 werd ten koste van de opponent de Haarlems Dagblad Cup gewonnen. Er zat op dat moment vier (!) niveaus verschil tussen beide clubs. Inmiddels zijn ze competitiegenoten en subtoppers in de Eerste Klasse A. EDO staat met negen uit vijf vierde. Hillegom volgt op een puntje en twee posities lager. SV Hillegom won zondag van hekkensluiter Assendelft met dank aan reservedoelman Davey Braggaar, terwijl EDO zegevierde bij Nieuw Utrecht (0-2).

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)