Het competitievoetbal is ten einde, maar met acht clubs in de nacompetitie kunnen we van een rustige periode (nog) niet spreken. Het geweld vindt vooral op zaterdag plaats, op zondag hebben alleen SJC en Teylingen het seizoen verlengd zien worden. Twee clubs met een uiteenlopende missie. De een hoopt te promoveren, de ander wil juist handhaving zien af te dwingen. 

De verwachting is dat het zondag een close call wordt bij Quick – SJC. In de heenwedstrijd donderdagavond gaven beide ploegen elkaar weinig toe, met een logische 1-1 tot gevolg. ,,Het is een moeilijke ploeg, dat SJC”, sprak Paul van der Zwaan, coach van Quick en in het verleden werkzaam bij onder andere VVSB en Ter Leede. ,,Voor de neutrale toeschouwer was het een mooie pot. Maar als trainer van Quick denk ik: hier hadden we meer uit moeten halen.”

Jong FC Den Bosch
Quick, dat in Hoofdklasse B als tweede eindigde, liet zien iets meer technisch onderlegd te zijn. SJC, de nummer drie van de Hoofdklasse A, stelde daar zoals vanouds een voorbeeldige wedstrijdinstelling tegenover. Zondag valt de beslissing in Den Haag. De winnaar speelt in de finale van de nacompetitie waarschijnlijk tegen Jong FC Den Bosch, dat de heenwedstrijd bij Vlissingen met 1-3 won.

Teylingen is tot zijn grote onvrede in de nacompetitie beland. De Sassenheimers leken hard op weg naar rechtstreekse handhaving in de Tweede Klasse C, maar een matig seizoensslot heeft die plannen gedwarsboomd. Daardoor dient de ploeg van Marc van Wonderen nu hoogstwaarschijnlijk één tweeluik te overleven om alsnog tweedeklasser te blijven.

Moeilijke ontsnappingsroute
Het is qua moeilijkheidsgraad een vergelijkbare route met vorig seizoen, toen Teylingen in een groep van drie bij de eerste twee moest eindigen om te promoveren. Dat lukte. Nu willen de roodzwarten graag in 2C actief blijven. Daarvoor dient met Full Speed te worden afgerekend. De club uit Delft eindigde als zesde in 3B, maar veroverde een startbewijs voor de nacompetitie door achter kampioen Oliveo als tweede te eindigen in de tweede ronde.

Teylingen speelt eerst uit en komende donderdag op Hemelvaartsdag thuis.

Foto boven: Johanna Wever
Foto onder: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)