Met zijn eerste treffer in een officiële competitiewedstrijd zette hij SJC op het goede spoor in de thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers. Tot diep in de tweede helft koesterden de Noordwijkers een 2-1 voorsprong en leek een driepunter in de maak. Een hevig betwiste strafschop zorgde ervoor dat de formatie van Kees Zethof niet met de winst van het veld liep. En dat lag volgens doelpuntenmaker Kevin Barkel volledig aan SJC.

,,Er had zeker meer ingezeten”, zegt de vervanger van Dandy Steenvoorden, die met een hamstringblessure aan de kant bleef. ,,Tot aan die penalty (de 2-2) zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest. We hebben eigenlijk op die ene treffer na, niks weggegeven. Zonder dat we zelf echt goed speelden, moet ik zeggen. Buiten dat hadden wij gewoon al eerder die 3-1 moeten maken. De kansen hebben we gehad, maar je moet ze wel maken.”

De Noordwijkers begonnen nog goed en kwamen al vrij snel op een 1-0 voorsprong. Een prachtige vrije trap van Timo Ruigrok sloeg via de onderkant van de lat als een granaat binnen. ,,Een schitterende treffer”, aldus Barkel.

Heel lang konden de zwartwitten niet genieten van de openingstreffer. De gelijkmaker lag vijftien minuten voor rust achter SJC-doelman Kevin Schelvis. Nog voor de thee kwam SJC opnieuw aan de goede kant van de score. David Verweij mocht opstomen en stak het leer op Barkel, die daardoor een vrije doortocht kreeg richting de keeper van de bezoekers. De stift was vervolgens fraai.

SJC                    Barkel heeft SJC op een 2-1 voorsprong gezet en krijgt de felicitaties van Martijn Walter

De gemiste kansen in het eerste bedrijf komen SJC duur te staan. Gedurende de tweede helft bekroop Barkel al het gevoel dat zijn ploeg wel eens niet als winnaar van het veld af kon stappen. ,,Zij werden wat sterker en soms voel je als voetballer aankomen dat die nog gaat vallen.”

Zijn gevoel liet hem niet in de steek. Alleen de manier waarop de gelijkmaker viel, gaf genoeg munitie om over na te praten. Met nog zo’n vijf minuten op de klok probeerde Mike Verhoek in de zestien de bal af te schermen, maar belandde daarbij in een duel met een speler van De Zwervers. Beiden vielen vervolgens op de grond, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Barkel: ,,Volgens Mike liep die speler in zijn rug en daardoor vielen ze. Mike is fysiek nogal sterk en die jongen van De Zwervers was een mager scharminkel. Dan ziet het er al gauw uit als een overtreding. Het was in ieder geval een dubieuze beslissing. En zuur voor ons.”

Barkel beseft dat zijn ploeg zulke wedstrijd moet winnen, wil het kans maken om bovenin mee te draaien. ,,Eigenlijk moet je zo’n wedstrijd gewoon vies uitspelen. Dat verwijt kunnen we onszelf maken. Van deze tegenstander moeten wij winnen. De kansen creëren we wel. Alleen het afmaken moet beter. Zeker als je het achterin niet dicht weet te houden.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto’s: Johanna Wever