Vooraf gezien was het al een historische avond voor SJC. De Noordwijkers wisten zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker en werden gekoppeld aan de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, Willem II. De Tilburgers hadden echter een zware kluif aan de nummer vijftien van de Vierde Divisie A, dat er dankzij de openingstreffer van Martijn van Trigt zelfs nog even een magische bekeravond van maakte. Willem II boog echter de achterstand binnen tien minuten om in een voorsprong en wist in de blessuretijd nog uit te lopen naar 1-3.

“We hebben als staf genoten van het team”, zei trainer Marcel IJzendoorn na het laatste fluitsignaal. “We kwamen goed uit de startblokken en na een prima aanval op een 1-0-voorsprong. Helaas gaven we die voorsprong in vijf minuten weg.”

Showtje van de speaker
Die prima aanval werd op rechts in gang gezet. Wesley Haasnoot kon naar de as dribbelen en stelde met een prima steekbal Martijn van Trigt in staat om de 1-0 op het bord te zetten. De overvolle hoofdtribune ontplofte van vreugde, achter het doel van Kevin Schelvis hingen de jeugdleden in de hekken en de speaker, die de gehele wedstrijd niet te beroerd bleek om er een showtje van te maken, liet de naam van de doelpuntenmaker door de speakers gieren. Hoewel er nog tachtig minuten te spelen was, zullen de SJC-supporters gedroomd hebben van de volgende ronde.

Ze werden binnen twintig minuten spelen wakker geschud door Willem II, dat na een kwartier op gelijke hoogte kwam via Max Svensson en vier minuten later door een goal van Tommy St Jago de achterstand omboog in een voorsprong. Even leek het snel te gaan, maar SJC herpakte zich en was voor rust nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Na een klein half uur spelen dwong Frans van Niel met een vlammend schot doelman Connor van den Berg tot een goede redding, kort voor rust zag Van Trigt zijn poging net over gaan.

Geen slotoffensief door Ciarán
Ook na rust en met de stormwind tegen bleef SJC prima overeind. “Willem II zakte in de eerste fase na rust zelfs iets terug om ons uit de tent te lokken en dan toe te slaan in de counter”, klonk het in de analyse van IJzendoorn. De thuisploeg gaf nauwelijks iets weg. “Maar we konden ze ook niet meer echt pijn doen.” In de slotfase bracht IJzendoorn nog wel een extra spits, maar storm Ciarán zette een streep door een slotoffensief van SJC. Diep in blessuretijd bepaalde invaller Jeredy Hilterman de eindstand op 1-3.

“Ondanks het verlies was het een mooie avond voor de club en onze supporters”, zei IJzendoorn, die zelf ook wat positieve dingen uit de nederlaag kon halen. “Een wedstrijd als deze ga je anders in dan een competitiewedstrijd, maar we hebben vandaag wel negentig minuten lang in de wedstrijd gezeten. Als we dit de komende weken meenemen in de competitie gaan we echt punten pakken en kunnen we ervoor zorgen dat we weg kunnen komen uit de onderkant van de ranglijst.”


Bekijk hieronder de samenvatting van ESPN


Tekst: Henk Kasius
Foto’s: Johanna Oskam

Lees ook: SJC geeft goed partij, maar toch onderuit tegen Willem II


POPULAIRE BERICHTEN