Voordat het seizoen goed en wel is begonnen, zit de competitie er voor SJC-middenvelder Mark Turk alweer op. De Noordwijker raakte in de oefenwedstrijd in augustus tegen Ter Leede geblesseerd aan z’n rechterknie. Een maand later blijkt uit de MRI-scan dat hij z’n kruisband heeft gescheurd en dat ook z’n meniscus is ingescheurd. De verwachte revalidatietijd is negen maanden.

Tijdens een ogenschijnlijk onschuldig duel op de Roodemolen op 3 augustus wilde de middenvelder een blok zetten, waarna een Sassenheimer zijn knie raakte. Daardoor klapte z’n gewricht in. Turk voelde direct dat het mis was. ,,Op de dokterspost en bij de fysio dachten ze in eerste instantie dat het nog mee zou vallen. Vanwege de vocht in mijn knie, konden ze in augustus nog geen MRI maken. Die heb ik onlangs wel gehad en nu bleek het dus toch mis te zijn.”

De voormalig jeugdspeler van SJC maakte in september 2017 z’n debuut bij de Noordwijkers onder trainer Sjaak Polak. In de afgelopen twee seizoenen klopte hij langzamerhand op de deur bij het eerste elftal. Zo kwam hij vorig jaar tijdens de reguliere competitie in de Derde Divisie dertien keer aan spelen toe, alle dertien keer al invaller. Turk blijft het huidige seizoen wel betrokken bij het eerste elftal als assistent van Sipko van Zundert, die over de facilitaire zaken gaat in Noordwijk. Zo was de middenvelder gewoon aanwezig bij de eerste twee -gewonnen- competitiewedstrijden van SJC in de Hoofdklasse A.

*Woensdag volgt een uitgebreider interview met de geblesseerde Noordwijker.

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Oefenprogramma’s clubs uit de Bollenstreek’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)