Voordat het seizoen goed en wel is begonnen, zit de competitie er voor SJC-middenvelder Mark Turk alweer op. De Noordwijker raakte in de oefenwedstrijd in augustus tegen Ter Leede geblesseerd aan z’n rechterknie. Een maand later blijkt uit de MRI-scan dat hij z’n kruisband heeft gescheurd en dat ook z’n meniscus is ingescheurd. De verwachte revalidatietijd is negen maanden.

Tijdens een ogenschijnlijk onschuldig duel op de Roodemolen op 3 augustus wilde de middenvelder een blok zetten, waarna een Sassenheimer zijn knie raakte. Daardoor klapte z’n gewricht in. Turk voelde direct dat het mis was. ,,Op de dokterspost en bij de fysio dachten ze in eerste instantie dat het nog mee zou vallen. Vanwege de vocht in mijn knie, konden ze in augustus nog geen MRI maken. Die heb ik onlangs wel gehad en nu bleek het dus toch mis te zijn.”

De voormalig jeugdspeler van SJC maakte in september 2017 z’n debuut bij de Noordwijkers onder trainer Sjaak Polak. In de afgelopen twee seizoenen klopte hij langzamerhand op de deur bij het eerste elftal. Zo kwam hij vorig jaar tijdens de reguliere competitie in de Derde Divisie dertien keer aan spelen toe, alle dertien keer al invaller. Turk blijft het huidige seizoen wel betrokken bij het eerste elftal als assistent van Sipko van Zundert, die over de facilitaire zaken gaat in Noordwijk. Zo was de middenvelder gewoon aanwezig bij de eerste twee -gewonnen- competitiewedstrijden van SJC in de Hoofdklasse A.

*Woensdag volgt een uitgebreider interview met de geblesseerde Noordwijker.

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Oefenprogramma’s clubs uit de Bollenstreek’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude