„We missen een stukje volwassenheid in ons spel.’’ Youssef El Baouchi was duidelijk na afloop van de verloren wedstrijd van SJC tegen Harkemase Boys (2-3). De thuisploeg kwam na een kwart duel op een 2-0 voorsprong, maar kon de pot vervolgens niet ‘killen’.

Ieder team moet een bepaalde mate van volwassenheid ontwikkelen. Een eigenschap die zich normaal gesproken vanzelf ontwikkelt. Bij de Noordwijkers komt die ontwikkeling echter moeizaam opgang. Het puzzelstukje om een gehele wedstrijd volwassen te spelen moet nog gevonden worden.

In de eerste dertien minuten van de tweede helft gaf SJC het duel uit handen. Van een 2-1 voorsprong werd het 2-3 voor de bezoekers. Met een paar felle duels op het middenveld en een groot opstootje zorgde de ploeg van Tieme Klompe ervoor dat het elftal van Sjaak Polak even afgeleid was.

,,We zitten met z’n allen met zoveel vraagtekens”

„Misschien gaan we dan wel mee in de verkeerde dingen, maar ik weet het niet. We proberen er alles aan te doen om de concentratie vast te houden, maar het staat gewoon niet goed achterin. Zij creëren kans op kans en ze vliegen er helaas ook in. Waar dat dan aan ligt is me echt een raadsel. We zitten met z’n allen met zoveel vraagtekens”, aldus een teleurgestelde Rick van Dijk na afloop.

Een tekenend antwoord van de middenvelder annex aanvaller. SJC kwam via goals van El Baouchi en Van Dijk op 2-0 voorsprong, maar zag die voorsprong vlak voor rust slinken, doordat keeper Bjorn Haggerty een overtreding beging binnen het strafschopgebied. De penalty werd feilloos binnengeschoten door Jesse Renken.

Overlopen
In het begin van de tweede helft werd het elftal van Polak overlopen en kwam het op achterstand. Volgens El Baouchi kwam dat doordat er bepaalde afspraken niet werden nagekomen. „We waren niet meer bezig om met zijn allen te kantelen en konden geen druk meer naar voren geven. De eerste 35 minuten deden we dat wel en toen zag je dat wij het hun lastig maakten. Alleen is het zaak om dat een keer een gehele wedstrijd vol te houden.’’

Vanaf de zeventigste minuut kreeg de Noordwijkse ploeg weer de volledige controle over het duel. Het team van Polak deed er alles aan om de defensie van Harkemase Boys nogmaals te kraken. Met extra lengte van Mark Turk op het middenveld en Trecy Kapata als breekijzer voorin werd er voor opportunistisch voetbal gekozen. Middelen die volgens Polak niet te vroeg werden ingezet.

,,We moeten pleisters plakken”

„We hadden nog maar een aantal minuten om tegen grote, fysieke kerels een goal te maken. In de tweede helft kwamen we via de zijkanten ook niet echt door hun defensie heen, dus moesten we het via een andere manier proberen. We creëerden ook genoeg kansen om een doelpunt te scoren.’’

Maar de bal wilde er voor SJC helaas niet meer in. Polak zag zijn team voor de zoveelste keer goed voetbal spelen, maar hij constateerde ook dat dit weer niet werd beloond met punten. De Hagenees had er na afloop nog altijd wel genoeg vertrouwen in. „We moeten de pleisters plakken, de wonden likken en weer doorgaan. Met het vertoonde spel weet ik zeker dat het een keertje onze kant gaat opvallen”, was Polak toch vastberaden.

SJC-Harkemase Boys: 20. El Baouchi 1-0, 23. Van Dijk 2-0, 39. Renken 2-1, 52. Stelpstra 2-2, 59. Bouius 2-3.

SJC: Haggerty, Van Toor (70. Kapata), Broekhuizen, Berends, Groot, Al Tamimy, Van der Zalm (62. Turk), Van Dijk, Strojil (80. Van Went), Duindam, El Baouchi.