SJC is woensdagavond doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De Noordwijkers waren op de eigen Lageweg na strafschoppen te sterk voor Gemert. VVSB redde het voor eigen publiek niet tegen een andere Brabantse derdedivisionist: UNA.

SJC rekende vorige maand in de eerste voorronde in extremis af met Bon Boys. Mark Turk maakte destijds in de 120e minuut de 2-1. De strafschoppenserie die toen op de valreep voorkomen werd, moest nu wel uitkomst bieden. SJC – Gemert was weliswaar een boeiend en spannend voetbalgevecht, maar gescoord werd er in de reguliere speeltijd en de verlenging niet.

In de penaltyreeks begonnen beide teams met een misser. Gemert miste ook de derde en datzelfde leek voor SJC op te gaan, maar Martijn van Trigt mocht overnemen en mikte toen wél raak. Uiteindelijk mocht Nick Lim aanleggen voor de winnende en hij schoot SJC voor het eerst in de clubhistorie naar het hoofdtoernooi van de KNVB Beker

VVSB wel op voorsprong
Op de Boekhorst dacht UNA de score te openen, maar een goal in de tiende minuut werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later kon VVSB wel juichen. Op aangeven van Gyliano van Velzen werkte Jesse van Nieuwkerk binnen: 1-0.

Na 26 minuten haakte VVSB-goalie Ruben Valk geblesseerd af. Zijn vervanger, Stef Hoogervorst, was even later kansloos op een pegel van afstand. De inzet van Juul Respen vloog de kruising in: 1-1. In het tweede bedrijf was VVSB wel bovenliggend, maar leidde het overwicht niet tot overdreven veel kansen. Via een counter liep UNA na 73 minuten uit naar 1-2. Een Noordwijkerhouts slotoffensief wist de uitschakeling van VVSB uiteindelijk niet te voorkomen.

 

SJC – Gemert 0-0 (SJC w.n.s.)

VVSB – UNA 1-2 (1-1)
Goal: Jesse van Nieuwkerk

Archieffoto: Johanna Oskam

Lees ook: Loting Districtsbeker: bye voor Valken ’68, verder balans qua thuis- en uitduels
Check ook: Quick Boys en FC Lisse bereiken hoofdtoernooi van KNVB Beker


POPULAIRE BERICHTEN