Op voorhand zou je zeggen dat SJC alleen maar genoegen zou nemen met een overwinning tegen het laaggeklasseerde GDA. Echter, als je een blik op de geschiedenis werpt, weet je dat de Noordwijkers aan de eerdere ontmoeting dit seizoen slechts een punt hebben overgehouden en dat het geen gemakkelijke middag zou worden. In een wedstrijd met twee gezichten liet SJC tegen de club uit de Residentiestad zien dat zij de ploeg in vorm zijn, door met 4-1 te winnen. Het betekende alweer de vijfde overwinning op rij.

Wie puur alleen op de uitslag afgaat, denkt waarschijnlijk dat de Noordwijkers een gemakkelijke middag tegen de Haagse ploeg had. De term ‘scorebordjournalistiek’ paste goed op deze zonnige middag. SJC kende een droomstart door al vroeg op voorsprong te komen door een goede kopbal van David Verweij. Na de snelle voorsprong lag het in de lijn der verwachtingen dat SJC erop en erover zou gaan. De Haagse ploeg had het in de beginfase erg lastig met de lopende mensen van de gastheren die steeds door kwamen vanuit het middenveld. „Ik heb GDA pas zien spelen tegen FC Boshuizen en wist dat ze twee van die slopers centraal achterin hebben staan. Die hebben moeite met beweeglijke en lopende spelers. Het was de bedoeling om ze uit het centrum weg te lokken en dat mijn spelers in de ruimte daarachter doken”, aldus een tevreden SJC-trainer Kees Zethof.

Maar ondanks de gecreëerde ruimte en mogelijkheden lukte het SJC niet om het krachtsverschil nog meer tot uitdrukking te brengen. Na ruim een halfuur spelen kregen de Noordwijkers de uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Een vrije trap van de linkerflank werd door een speler van SJC voor de pot geslingerd en een Noordwijker werd vastgehouden door zijn tegenstander. De scheidsrechter was resoluut en legde de bal op de stip. Jordy Groot wist hier wel raad mee en schoot de penalty onberispelijk binnen.

DSC07666-bewerkt                                  David Verweij wint een kopduel, Rick van Dijk kijkt toe.

Na de rust kwam er een ander GDA uit de kleedkamer tevoorschijn. De bezoekers vochten voor hun laatste kans en gingen opportunistisch spelen met meer druk vooruit. SJC had het hier lastig mee en kon de bal amper meer in de ploeg houden. De gasten trokken gaandeweg de wedstrijd vorderde het initiatief steeds meer naar zich toe en ging geloven dat er iets te halen viel. Maar ondanks het afgedwongen veldoverwicht wisten de bezoekers maar nauwelijks gevaar te stichten voor het doel van de thuisploeg. Sterker nog, geheel tegen de verhoudingen in wist SJC de marge zelfs uit te breiden na een goede actie van de sterk spelende Rick van Dijk. „ GDA kwam sterk uit de kleedkamer zetten en ging een soort van alles van of niets spelen. Maar we zijn nauwelijks echt in de problemen gekomen. Zij kwamen ook niet verder dan lange ballen van achteruit naar voren te pompen”, zag Zethof.

„We hadden in de eerste helft meer afstand moeten nemen. Je weet dat als GDA de 2-1 maakt, dat het nog een lastige middag voor ons gaat worden. Om die reden heb ik ervoor gekozen om Rick van Dijk te laten staan en om Raymond van Heiningen naar de kant te halen voor Sten Goosen. Rick heeft toch wat meer scorend vermogen en we moesten op zoek gaan naar die derde goal. Het is dan mooi om te zien dat de wissel goed uitpakt en dat Rick de bevrijdende 3-0 maakt ”

Na het bevrijdende doelpunt leek de wedstrijd nog even spannend te worden doordat GDA een verkeerd gespeelde breedtebal op het middenveld van SJC genadeloos afstrafte. Met nog ruim twintig minuten op de klok leken de bezoekers nog in een goed resultaat te geloven. Maar verder dan wat kleine speldenprikjes kwam GDA niet. In de blessuretijd werd de wedstrijd definitief beslist door Mike Verhoek. De verdediger van SJC kopte van dichtbij binnen na een goed genomen hoekschop.

SJC – GDA 4-1 (2-0). 6. Verweij 1-0, 32. Groot  2-0 (strafschop), 65. Van Dijk 3-0, 70. Sonmez 3-1, 90. Verhoek 4-1.

SJC: Schelvis, Sloos, Verweij, Verhoek, Al Tamimy, Van Heiningen (59. Goosen), Van der Zalm, Groot, Walter, Van Dijk (75. Broekhof), Steenvoorden.

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen