SJC-trainer Florian Wolf had na de jubelzang van vorige week tegen Leonidas al gewaarschuwd voor de aankomende reeks van wedstrijden voor de Noordwijkers. In de maand november komt de hoofdklasser alle topploegen uit de competitie tegen. De eerste echte testcase vond zondagmiddag plaats tegen SDO, dat aan het begin van de competitie verrassend de koppositie pakte. En aan die eerste proef hield de ploeg van Wolf uiteindelijk één puntje over: 2-2.

De ploeg uit Bussum is na verschillende gelijke spelen achter elkaar wel wat weggezakt in de competitie, maar bleek op het eigen veld gevaarlijk genoeg. Vooral in standaardsituaties bleek SJC moeite te hebben met de thuisploeg. Daaruit viel ook de openingsgoal van de wedstrijd. En dat al na twee minuten.

Niet scherp genoeg
,,De eerste tien minuten van ons waren sowieso niet goed”, zag Wolf. ,,Het was een zwaar grasveld waar we op voetbalden, waar ook veel zand op lag. Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om te trainen op natuurgras en dat zag je in de eerste tien minuten ook terug.”

,,Daarna hebben een uitstekende fase gekend. Misschien wel de beste fase in de competitie tot nu toe. Tussen minuut 15 en 45 was het gewoon echt heel goed. Daarin hadden we alleen meer moeten scoren. We kregen zes open kansen, maar vergaten de trekker over te halen.”

,,Kijk, elke wedstrijd leggen we de lat weer hoger. We hebben ook een relatief jonge ploeg, soms is het dan heel goed, soms ook een stukje minder.”

Alleen Levy van Nispen bleek vlak voor het rustsignaal z’n vizier op scherp te hebben. Hij maakte zijn eerste competitietreffer en daarmee de 1-1. ,,Hij speelde sowieso een goede pot”, vond z’n trainer. ,,Alleen miste ook hij nog te veel kansen. In de tweede helft kwamen wij wel via Nick Lim op 1-2 en daarna moesten wij gewoon de 1-3 maken, maar kregen we weer via een standaardsituatie de 2-2 tegen.”

,,Zij werden vooral gevaarlijk via corners en vrije trappen. Daarin hadden wij slimmer moeten zijn: op het juiste moment een blok zetten bijvoorbeeld. Zij hadden goede koppers. We hebben de situaties niet goed herkend. Toch vond ik ons uiteindelijk iets meer recht hebben op een overwinning. Wij kregen de betere kansen, maar maakten ze uiteindelijk niet.”

Een zesje
Met het gelijkspel bleef Wolf met een dubbel gevoel over. Tevreden over het optische overwicht, ontevreden met de uiteindelijke puntendeling. ,,De realiteit is ook: we hebben er niet ‘niks van gebakken’. Uiteindelijk geef ik de ploeg ‘een zesje’. Kijk, elke wedstrijd leggen we de lat weer hoger. We hebben ook een relatief jonge ploeg, soms is het dan heel goed, soms ook een stukje minder.”

Echt veel te klagen heeft de 33-jarige trainer niet, weet hij zelf ook, met de tweede plek op de ranglijst. ,,Ik kan moeilijk zeggen dat het slecht gaat, hè?”, lachte Wolf na SDO-uit. ,,Maar we gaan nu ploegen tegenkomen met Alphense Boys en Hollandia, die ik van tevoren als titelkandidaten had ingeschat. Ook Be Quick en Hoogeveen zie ik in de top van de Hoofdklasse eindigen.”

Zondag begint die reeks van gevaarlijke tegenstanders met een uitwedstrijd tegen Alphense Boys. Die ploeg staat met een dertiende plek veel te laag gezien de sterkte van de selectie. ,,Daar komen we wel een paar oude bekenden tegen met Kasper Michel, Cem Sahin, Kees ‘Pier’ Tol. Ze waren titelfavoriet. Maar het is bizar om te zien hoe het daar nu gaat met zes punten uit zeven wedstrijden.”

,,Nu is het interessant om te zien welke jongens snel aanhaken bij het niveau dat nodig is tegen de serieuze ploegen die we nu gaan krijgen.”

Wolf zag ze zelf spelen in de verloren uitwedstrijd bij Hollandia (3-0). ,,Daarin zag ik ook dat het individueel nog steeds een prima ploeg is. Ze hadden ook op 1, of 2-0 kunnen komen. Uiteindelijk valt de 1-0 aan de andere kant en zie je dat het vertrouwen gelijk afneemt bij die ploeg.”

Individueel ijzersterk
Toch waakt Wolf voor elke vorm van onderschatting, gezien de huidige dertiende plek van de Alphenaren. ,,Zo’n pot als aankomende zondag is juist lastig. Ze hebben op dit moment weinig te verliezen. En individueel zijn ze ijzersterk. Ze gaan een keer winnen. Wij moeten voorkomen dat het uitgerekend tegen ons weer een keer gebeurd.”

Met de donkere maanden en zware tegenstanders voor de boeg is Wolf benieuwd naar de weerstand van z’n elftal in deze fase van de competitie. ,,Hoe sterk is de breedte van onze selectie? We krijgen jongens terug als een Jelle van Went, die nu tegen SDO minuten heeft gemaakt. Aan de andere kant weten we dat we Mark Turk, Puck Postma en Tom Broekhuizen voor langere tijd kwijt zijn. Nu is het interessant om te zien welke jongens snel aanhaken bij het niveau dat nodig is tegen de serieuze ploegen die we nu gaan krijgen.”

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Jong en leergierig Warmunda zet stappen in de Vierde Klasse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude