,,Het is wel jammer, ja.” Het lijkt bijna het understatement van het jaar van SJC-spits Sten Goosen. De aanvaller zette zijn elftal op het goede spoor met de 1-0, maar die bleek niet genoeg in een wedstrijd waarin SJC zelf te weinig deed met het overwicht en het zich oprecht mocht beklagen over enkele beslissingen van de scheidsrechter. SDO profiteerde en zette met 1-1 de eindstand op het bord.

De bezoekers uit Bussum hadden vorige week in de Hoofdklasse met 4-0 verloren en hadden niet zo’n zin om dat op de Lageweg ook te laten gebeuren. De negatieve spelopvatting was te begrijpen, maar maakte het voetbal er niet aantrekkelijker op. SJC had in de eerste helft moeite om door de muur te van SDO te komen. Alleen uit een corner was Mike Verhoek dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal werd op de lijn tegen gehouden.

De tweede helft kende verschillende hoofdrolspelers. Al dan niet bedoeld, of gewenst. Na vijftig minuten voetbal schreeuwden de Noordwijkers om een penalty. De bal was al verdwenen toen Martijn Walter nog opzichtig een been tegen zijn scheenbeen voelde. De aanvaller schreeuwde, even als zijn teamgenoten tevergeefs om een penalty. Tien minuten later was het wel raak toen Timo Ruigrok met een briljante ‘stiftassist’ zijn teammaat Sten Goosen een niet te missen kans gaf: 1-0.

Waarschuwing
SJC leek in een zetel te zitten. Het stugge SDO op de knieën. Maar de eerste de beste aanval van de bezoekers zette aanvaller Veirano Slager voor een lege goal. Dat de aanvaller miste mocht een wonder heten, maar had wel een waarschuwing kunnen zijn voor het vervolg van het duel.

Diezelfde Slager was er nog geen vijf minuten later weer vandoor. Hij trok de bal voor en zag zijn teamgenoot samen met Sander Bosma naar de bal glijden. Volgens scheidsrechter Pieters deed Bosma dat onreglementair, en die besloot de bal op de stip te leggen. Rick van der Velden pakte de buitenkans op en schoot de 1-1 binnen.

sander-bosma-sjcSander Bosma ziet de bal goed afgeschermd worden door zijn directe tegenstander

Bosma was ziedend na afloop: ,,We zijn genaaid.” Zijn teammaat Goosen was opvallend monter. ,,We kunnen het na de wedstrijd wel hebben over de scheidsrechter, maar dan heb je zelf gewoon wat verkeerd gedaan in negentig minuten voetbal.”

Ook Goosen mocht zich nog een keertje beklagen. Na een schot op de lat van Abbas Al Tamimy schoot de spits de 2-1 binnen, maar die werd afgevlagd voor buitenspel. Een oplettende Snapchatter van SJC, die deze week het account van Voetbal In De Bollenstreek in handen had, filmde de goal, waarin duidelijk was dat het geen buitenspel was. Aan de andere kant mazzelde SJC ook met een ogenschijnlijke goede goal die voor buitenspel werd afgevlagd voor SDO. Stonden ze daar in ieder geval quitte.

,,We verliezen wel twee punten, maar we krijgen ook wel eens teveel”

,,Dubbel zuur allemaal. Maar weetje, zo’n scheidsrechter kan ook niet alles zien. In de wedstrijd ben je even kwaad, maar je doet er niks aan.” Alle onbegrip ten spijt, SJC had meer verdiend, maar deed er zelf ook te weinig mee. ,,SDO loerde op de counter. Ze hadden niet de intentie om ons onder druk te zetten. We speelden het zelf ook gewoon niet goed uit. We hanteerden te vaak de lange crossbal. Dan krijgen we ze niet op de knieën. Dan parkeert SDO de bus. Tja, ik zou zo niet willen voetballen, maar goed.”

Ook Kees Zethof had geen zin om over randzaken te praten als scheidsrechters. ,,Daar hebben we geen invloed op. Ik heb invloed op het spel van ons. Als ik Dandy Steenvoorden en Sander Bosma met elkaar keuzes zie maken in het veld waardoor we ineens vrij voor de keeper komen te staan, kan ik daar van genieten. Want dat zijn dingen waar ik wel invloed op kan hebben.”

,,Inmiddels ben ik gevraagd om een dagje met Ajax mee te lopen”

,,We verliezen wel twee punten, maar we krijgen ook wel eens teveel”, gaat Zethof verder. ,,We hebben in West I Eerste Klasse ook twee keer ruim verloren van SDO. Dat deden we vandaag dan toch een stuk beter. Geef het verhaal maar een positieve wending’, knipoogt Zethof