Werkelijk alles trok SJC in de tweede helft tegen Alphense Boys uit de kast om de opgelopen 0-3 achterstand te repareren. De ploeg van Kees Zethof kwam ijzersterk uit de startblokken en scoorde via Richard Versteden gelijk na de aftrap de 1-3. Daar bleef het bij. Door uitstekend keeperswerk van Alphense Boys-goalie Menno de Jong werd SJC een verdiend punt ontnomen.

Richard Versteden was na afloop duidelijk over het verloop van de wedstrijd. ,,Dat Alphense Boys een goede ploeg heeft is geen geheim. Ze hebben een fantastisch middenveld met veel loopvermogen. Maar je zag de tweede helft dat we ze niet meer in hun spel lieten komen. We hebben toen goed partij geboden, maar hadden geen geluk. De gelijkmaker heeft er zowel de eerste als tweede helft ingezeten. Voor hetzelfde geld staat het 3-3 met de rust, want de kansen waren er.”

Vanaf het begin van de wedstrijd zette Alphense Boys gelijk druk. Dat leverde al snel succes op. Na zes minuten spelen schoot Pepijn Kooij, volgend jaar spelend voor FC Rijnvogels, de bal achter Matthijs Guyt 0-1. Vier minuten later had SJC op gelijke hoogte moeten komen. Dandy Steenvoorden kreeg een uitgelezen mogelijkheid, maar schoot naast. Waar de 1-1 had moeten vallen viel de 0-2. Smaakmaker bij de Alphenaren was ongetwijfeld balgoochelaar Yusuf Sarica. Hij was het ook die met een weergaloze actie zijn ploeg op een 0-2 voorsprong zette. Een perfecte uittrap van doelman De Jong ging daar aan vooraf.

Het was inmiddels zijn achttiende seizoenstreffer. Sarica was niet te houden. Met wervelende acties van de flankspeler werd SJC onder druk gehouden. De ene actie was nog mooier dan de ander. Maar de thuisploeg kon er op de counter uitkomen en  dat leverde goede kansen op. Steenvoorden raakte de buitenkant van de paal en Martijn Walter kopte over. Tot overmaat van ramp voor SJC viel ook nog de 0-3. Weer was Sarica de doelpuntenmaker. De genadestoot leek uitgedeeld vlak voor de rust.

Enerverend schouwspel

De tweede helft werd een enerverend schouwspel. SJC kwam als herboren uit de kleedkamer. De eerste aanval was gelijk raak, via Versteden. Driftig ging SJC op zoek naar meer.

Steenvoorden: ,,Het blijft zonde dat we in de eerste helft niet tot scoren kwamen. We hadden dan kunnen aansluiten en met 2-3 of zelfs 3-3 de rust in kunnen gaan. Dan was het een heel andere tweede helft geworden. Die 0-3 ruststand nekte ons. De snelle 1-3 in de tweede helft gaf ons weer spirit, maar een dosis geluk ontbrak ook de tweede helft. We hebben toen echter laten zien dat we zeker niet de mindere waren en hadden wel een paar doelpunten verdiend.”

Versteden

Het uitblijven meer Noordwijkse treffers kwam op het conto van De Jong, de keeper van Alphense Boys. Schoten en zelfs omhalen pareerde hij met verve. Een keer was hij wel geklopt, maar bracht de lat uitkomst. De ene ploeg had geluk, de andere ploeg niet.