,,Als we nu achttien keer achter elkaar verliezen, zetten we toch een knappe reeks neer?” Aan zelfspot geen gebrek bij SJC. De Noordwijkers verloren op eigen veld pijnlijk van RKHVV. Was de ploeg van Kees Zethof slechter dan de bezoekers? Nee. Maar de hoofdklasser liet in extremis een gelijkspel glippen. RKHVV ‘sneakte’ er tussenuit, en nam stiekem de drie punten mee de bus in: 0-1.

Lissenaren David Verweij en Rick van Dijk bleven gebroederlijk een paar minuten na afloop rondom de dug-out zitten. Middenvelder Timo Ruigrok liep zo snel mogelijk naar de kleedkamer. Sommigen trokken een biertje open tegen de troost. Anderen zagen in humor hun vluchtroute. Elke speler beleefde het teleurstellende resultaat op hun eigen manier. Het moet even wennen zijn in Noordwijk. Na een reeks van achttien overwinningen op een rij, werd er nu voor de tweede keer achter elkaar verloren door SJC.

Ren je rot

Toch was er een opvallend middelpunt merkbaar na afloop: trainer Kees Zethof. Opvallend vrolijk. Waar iedereen een teleurgestelde trainer zou verwachten, zag de oefenmeester aanknopingspunten. ,,Je mag eerlijk weten dat ik een kloteweek achter de rug heb”, begint de trainer openhartig. ,,Vorige week tegen SC Woezik gaven we totaal niet thuis. Het was toen een Martin Brozius-show: ren je rot. Maar het gaat om samenwerken. En dat heb ik vandaag wel gezien.”

SJC tegen RKHVV ontspon zich als een open wedstrijd, die opvallend genoeg in 0-0 leek te eindigen. Totdat Omar Nejjari van RKHVV een ander idee kreeg. De aanvaller werd één op één gezet met Kevin Schelvis, met ruim 90 minuten op de klok. Nejjari zag Schelvis op zich af komen en stiftte de bal knap in het doel. Ruigrok trok lag uitgeteld op het veld, Verweij trok z’n shirt over z’n hoofd. Het uitzicht voor de toeschouwers was een groep balende Noordwijkers en een uitzinnig team uit Huissen.

van-heijningen-en-bosma-sjc           Sander Bosma en Raymond van Heijningen (r) proberen hun tegenstanders te snel af te zijn

De tegenstander leek in de eerste helft individueel wat sterker, maar zoals vaker aan de Lageweg, maakte SJC dat vooral in de tweede helft goed met inzet en passie. Maar dat de grootste kansen uiteindelijk kwamen voor Verweij zei genoeg. SJC kon te weinig met het optische overwicht, RKHVV stelde er niet veel meer tegenover. De centrumverdediger van de Noordwijkers was twee keer met het hoofd dichtbij de 1-0 en nog één keer via een afstandsschot. In de eerste helft kreeg de vrijstaande Dandy Steenvoorden de grootste kans voor de thuisploeg. De buitenspeler was van een enkelblessure teruggekeerd, maar zag dat zijn diagonale schot te zacht was voor de openingstreffer.

Halve kansen

De kansen voor RKHVV waren vooral half. Afstandsschoten, of makkelijke prooien voor keeper Schelvis. Tot de 0-1 dus, in de 91e minuut. Waar de SJC-trainer nog positieve kanten zag aan het 0-1 verlies, was verdediger Verweij hevig teleurgesteld. ,,Erg zuur dit. Het is een voetbalcliché, maar als je zelf de kansen niet maakt, dan krijg je ‘m zelf tegen.”

,,En dat gebeurde vandaag. We waren aan het drukken, zij wisselden een aanvaller voor een verdediger, dus ik denk dat ze op de 0-0 gokten”, vervolgt Verweij. ,,Ik zeg niet dat wij kans op kans kregen, maar we hadden het veldoverwicht. De goal had vandaag onze kant op moeten vallen.”

Het moet nogmaals gezegd worden dat trainer Zethof relatief vrolijk oogde na de verloren wedstrijd. Eén bepaalde quote sterkt hem in die positieve gedachte. ,,Het zegt genoeg dat de trainer van RKHVV zich verontschuldigde voor het feit dat ze de drie punten meenemen in de bus.” Welkom in de Hoofdklasse, SJC.

SJC – RKHVV 0-1 (0-0). 90+1. Nejjari 0-1.

SJC: Schelvis, Sloos, Verhoek, Verweij, Bosma, Van Heijningen, Ruigrok, Van der Zalm, Steenvoorden (57. Goosen), Van Dijk, Al Tamimy