,,Het was een matige wedstrijd, waarin wij de minst slechtste waren”, zei Dandy Steenvoorden over de 2-0 zege van SJC bij Woerden. ,,Maar ik ben natuurlijk een SJC’er. Ik weet niet of ze bij Woerden er ook zo over denken.”

Steenvoorden sprak van ‘een rommelige wedstrijd’. ,,Het was van beide kanten slecht, ook het veld was niet goed. Verdedigend stonden we wel aardig en aanvallend vond ik dat wij in de eerste helft de betere kansen hadden. Zo kon Richard Versteden een bal inkoppen, maar deed hij dat niet en werd Jordy Groot een keer overduidelijk onterecht afgevlagd, terwijl hij 1 op 1 met de keeper kon.”

,,In de tweede helft gaven zij iets meer druk”, vervolgt Steenvoorden. ,,Ze hadden een goede nummer tien, dat was een creatieve voetballer. Maar wij kwamen er op de counter ook regelmatig gevaarlijk uit. We kregen na ongeveer een uurtje spelen een corner, die van de lijn werd gehaald. De bal kwam vervolgens bij mij en ik legde hem op het hoofd van John Hoogeveen, die de 0-1 kon binnen knikken. Vervolgens was er weer hetzelfde rommelige spelbeeld, maar maakten wij via Abbas Al Tamimy de 0-2. Toen was het klaar.”

sjc

SJC boekte zodoende zijn vijfde overwinning in zes duels en lijkt aan de betere hand. ,,Voor de winterstop voetbalden we een aantal heel goede potten, waaronder tegen Woerden. Die verloren we ongelukkig met 0-1. Nu spelen we iets minder, maar pakken we wel de punten. Dat is, denk ik, het verhaal. Na de winterstop spelen we iets compacter en proberen we het via de omschakeling. Dat blijkt te werken.”

Serieuze tegenstanders

Koploper De Meern is ver uit zicht, maar de tweede plaats van Alphense Boys is voor SJC nog binnen handbereik. Het verschil bedraagt vijf verliespunten. Steenvoorden weigert echter te ver vooruit te kijken. ,,Volgende week spelen we een inhaalwedstrijd tegen Purmersteijn en de week erna thuis tegen Alphense Boys. Dat zijn twee serieuze tegenstanders. Ik denk dat we na die twee wedstrijden moeten kijken hoe we ervoor staan. Verliezen we ze alle twee dan hebben we geen recht van spreken, maar bij winst kan het er goed uit gaan zien.”

De tweede plaats levert zeer waarschijnlijk een ticket voor de nacompetitie op. Steenvoorden twijfelt overigens of SJC daarin wel iets te zoeken heeft. ,,Ik vind dat je er altijd voor moet gaan, dat sowieso, maar ik plaats er een kritische noot bij. Wellicht dat het komt door de nieuwe trainer en de nieuwe speelstijl, maar we zijn erg wisselvallig. Je moet je afvragen of het dan nuttig is om een niveau hogerop te gaan. Aan de andere kant: stel dat we de kans krijgen om te promoveren, moeten we die grijpen ook.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen