SJC heeft zaterdag op zwaarbevochten wijze de tweede voorronde van de KNVB Beker bereikt. De Noordwijkers wisten zich pas in de 120e minuut van Bon Boys te ontdoen. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 en vervolgens leek het op strafschoppen uit te draaien. Mark Turk besliste echter anders bij het sluiten van de markt.

Trainer Marcel IJzendoorn had het in een uitgebreide voorbeschouwing al aangekondigd: Bon Boys moest niet worden onderschat. “We moeten heel snel van de mindset af dat het ‘maar’ een tweedeklasser is”, vertelde hij. “We zullen goed en geconcentreerd voor de dag moeten komen.”

Haasnoot met de openingsgoal
In de eerste helft ging het redelijk gelijkop, maar zorgde Wesley Haasnoot zeven minuten voor rust voor de 1-0. In de eerste fase van de tweede helft bleven de kansen voor de thuisploeg, die er niet in slaagde de score te verdubbelen. Een domper was daarom de gelijkmaker van Bon Boys, dat met een streep van afstand langszij kwam: 1-1.

Kansen vielen daarna aan beide kanten te noteren, maar er werd niet gescoord. Zodoende werd de verlenging een feit en ook daarin bleken de verschillen klein, waardoor het leek dat een strafschoppenserie voor de beslissing moest gaan zorgen. Zover kwam het (toch) niet. Middenvelder Turk was met zijn goal het goudhaantje in het zwart-witte kamp.

SJC – Bon Boys 2-1 (1-0)
Goals: Wesley Haasnoot, Mark Turk

Lees ook: VVSB door na bekerthriller tegen FC Rijnvogels
Check ook: IJzendoorn wil hoe dan ook door met SJC: ‘Niet het lelijke eendje van deze kwalificatieronde worden’

POPULAIRE BERICHTEN