Een nieuwe week, een nieuwe overwinning. Zo gaat het momenteel bij SJC. De club profileert zich, op gepaste achterstand van IFC en Boshuizen, als de best of the rest. Tegenstander PFC is bezig met een afscheidstournee op de zondagse velden, want ook deze club gaat verdwijnen uit het zondagvoetbal in West II. Een kwart wedstrijd hadden de bezoekers uitzicht op een aardig resultaat, maar uiteindelijk won de thuisclub met ruime cijfers: 4-0.

Ze hebben er bij SJC een abonnement op dit seizoen: uitzonderlijk fraaie treffers. Ditmaal was het aan centrale verdediger David Verweij. Van een meter of 25 –of waren het er 30?- nam hij de bal op de pantoffel en verdween het leer in de linkerbovenhoek. ,,Volgens mij was het wel 35 meter”, grijnst trainer Kees Zethof na afloop. ,,In de overleveringen wordt het steeds meer. Straks is hij nog van eigen helft.”

De goal was een mokerslag voor PFC, dat tot dan toe beter in de wedstrijd had gezeten en verzuimd had brutaal een 0-1 voorsprong te nemen. De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor de gasten. Het was de jarige Kevin Schelvis die zijn ploeg op de been hield. Omdat alles nu eenmaal moet wijken voor het voetbal had de doelman zijn verjaardag reeds zaterdag gevierd. In de veertiende minuut toonde Schelvis zich belangrijk. Een vrije trap ging aan alles en iedereen voorbij en belandde pardoes op de paal. De rebound leek een formaliteit, maar een fabelachtige reflex van Schelvis bracht redding.

SJC PFC Goosen 1e goal 3-2016                                                SJC mocht in totaal vier keer juichen na een treffer

Naast de verjaardag van Schelvis viel er nog wat te vieren bij SJC. Sten Goosen, spits van beroep, scoorde zijn allereerste doelpunt van het seizoen. ,, Het was een goede actie van Rick [van Dijk red.] aan de rechterkant. Hij legde hem goed terug naar mij op de penaltystip en ik kon hem zo in de lege goal schuiven”, zei de doelpuntenmaker na afloop.

Goosen was zichtbaar blij met zijn eerste goal, maar wilde er ook geen overdreven ruchtbaarheid aan geven: ,,Het is zeker lekker. Maar er is geen last van mijn schouders gevallen. Nou ja, misschien een beetje. Maar we staan op een mooie derde plek, winnen onze wedstrijden en met ruime cijfers. Als een ander ze dan wél maakt is het ook goed.” De goal was, zo kort na de openingstreffer, een tweede domper voor PFC, eentje die het niet meer te boven kwam.

SJC PFC Al Tamimy 3-2016          Al Tamimy in de aanval: ,,Veel spelers hebben pijntjes dus fijn dat we volgend weekend vrij zijn”

Een opvallende rol was na rust weggelegd voor Abbas al Tamimy. Voor de thee fungeerde hij als linksback om erna als rechtsbuiten te spelen. ,,Ja dat klopt. Ik stond in de jeugd eigenlijk altijd voorin, en toen was Kees ook al mijn trainer. Daarna ging hij weg en ben ik als linksback geëindigd. Op de training ga ik nog wel eens voorin staan, dat vind ik leuk. En dan ziet de trainer dat ik het niveau wel aankan.”

Al Tamimy pikte in de slotfase, net zoals Dandy Steenvoorden dat bijna iedere week doet, zijn doelpuntje mee. PFC leek het wel te geloven en kon het ook conditioneel niet meer zo goed belopen. ,,We trainen best wel zwaar en dan zie je dat we in de laatste fase van een wedstrijd conditioneel wat sterker zijn. En dat hebben we goed uitgespeeld. We lieten de bal goed rondgaan.”

Volgende week is het Pasen en ligt het voetbal stil. Dan wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen GDA en daarna moet SJC drie keer knallen. Achtereenvolgens IFC, VOC en Boshuizen zijn dan de tegenstanders. Maar er is geen druk voor de ploeg van Zethof: ,,We bekijken het van week tot week en aan het eind van de rit sta je waar je moet staan.” Om er lachend aan toe te voegen: ,,Je kent de clichés wel.”

SJC – PFC 4-0 (2-0) 24. Verweij 1-0, 28. Goosen 2-0, 81. Steenvoorden 3-0, 86. Al Tamimy 4-0.

SJC: Schelvis, Van Duyn, Verweij, Verhoek, Al Tamimy, Groot, Van Heijningen, Van Dijk (56. Sloos), Van der Zalm (83. Veenvliet), Goosen (45. Broekhof), Steenvoorden

Foto’s: Johanna Wever