Doorgaans stappen voetballers op de ochtend van de wedstrijddag in de bus voor een (verre) uitwedstrijd, maar SJC pakt het anders aan. De Noordwijkers moeten zondag aantreden bij MSC, maar zijn vrijdagavond al vertrokken voor een weekendje ‘Drenthe’.

SJC gaat een avondje (vrijdag) stappen en werken aan de teambuilding, maar het is wel een weekend met een sportieve inslag. De ploeg van scheidend trainer Kees Zethof (volgend seizoen Noordwijk) wil namelijk drie punten veroveren en daarmee zijn kansen op de nacompetitie levend houden. De huidige vierde plaats geeft daar zeer waarschijnlijk recht op. De voorsprong op achtervolger Silvolde is klein, twee punten, maar tegelijkertijd bedraagt de achterstand op nummer twee Woezik ook maar twee punten.

Kortom, het kan nog alle kanten op, vooral omdat SJC ook nog de derde periode zou kunnen pakken. ADO ’20 gaat daarin aan kop, maar die ploeg heeft geen belangen meer in de laatste twee duels. De Heemskerkers werden vorig weekend – uitgerekend op de Lageweg – kampioen door een 1-2-zege. Het kampioensfeest ging hand in hand met dat van het derde van SJC.

Teleurstelling, maar geen schande
Het wordt voor SV Hillegom wat betreft promotie zeer waarschijnlijk geen drie op een rij. De Hillegommers zitten na het verlies bij Zeeburgia wel erg nadrukkelijk in de wachtkamer voor een nacompetitieplaats. Een teleurstelling, maar allesbehalve een schande. De ploeg van Arend Jan Kranenburg heeft een uitstekend debuutseizoen in de Eerste Klasse achter de rug. Lange tijd leek Hillegom zelfs kansrijk voor de prijzen, maar 2017 is vooralsnog van mindere kwaliteit gebleken.

,,Het is zonde dat we het zo hebben laten liggen in de tweede helft van de competitie. In de winterstop stonden we tweede, maar daarna viel het balletje elke keer net verkeerd”, stelt Maurice van der Neut, verdediger van de huidige nummer zeven van 1A. ,,We staan nu vier punten achter. Ik wil niet zeggen dat het een rampkoers is, maar het moet nu wel heel gunstig uitvallen als we die vierde plek nog willen behalen.” Zondag komt kampioen Purmersteijn op bezoek in Hillegom.

Lees ook:Als we dit uit handen geven, hebben we het helemaal aan onszelf te wijten’

Foto: Johanna Wever
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen