bierkorier

Ook dit seizoen kreeg de trend die al eventjes is ingezet, namelijk die van zondagclubs die om welke reden dan ook verdwijnen, er weer een nieuw hoofdstuk bij. Zo ging WKE failliet, trok eersteklasser SVDPW zich terug, zal FC Lisse zondag volgend seizoen stoppen in de Tweede Klasse en fuseert in diezelfde afdeling het Haagse GSC/Esdo. Wat heeft dit allemaal voor gevolgen voor eventuele Bollenstreekclubs die nog om promotie/degradatie spelen?

 ,,Eigenlijk verandert er niet zoveel”, zegt Bram Groot, persvoorlichter van de KNVB. ,,Alleen de nacompetitie naar de Hoofdklasse toe op zondag, ziet er iets anders uit.” Dat laatste is van belang voor SJC, dat zo goed als zeker mag deelnemen aan de nacompetitie. Normaliter wordt er om twee promotieplekken gespeeld, maar door het wegvallen van de Emmenaren is dit er eentje meer geworden. Een gunstige uitkomst dus voor de zwartwitte formatie.

In de praktijk betekent dit dat de Noordwijkers nu drie ronden moeten zien te overleven, met beide keren een thuis- en uitwedstrijd. Eerst werd er na twee knock-out rondes gestreden door vijf ploegen om twee tickets. De promotiekansen zijn dus licht gestegen voor de ploeg van Kees Zethof.

Omdat SJC nog in de race is voor de derde periode, is nog niet zeker welke plek in onderstaand schema de club krijgt toegewezen. Na de tweede ronde worden de zes winnaars uit heel Nederland middels loting aan elkaar gekoppeld voor nog eens twee duels. De winnaars promoveren.

Loting zondag Hoofdklasse A / Eerste klasse A en B (19 en 22 mei)

Hoofdklasse A / 1A / 1B
1a # 12 Hoofdklasse A Winnaar 2e periode 1B
1b Winnaar 3e periode 1A #11 Hoofdklasse A
1c Winnaar 2e periode 1A Winnaar 1e periode 1B
1d Winnaar 3e periode 1B Winnaar 1e periode 1A
2e ronde (26 en 29 mei)
2a Winnaar 1c Winnaar 1a
2b Winnaar 1b Winnaar 1d

Omdat de hele voetbalpiramide op de schop gaat na dit seizoen, is het voor de voetbalbond dit seizoen makkelijker om eventuele gaten, van ploegen die er mee ophouden, op te vullen. Zo zal er in de Eerste Klasse B, de afdeling van SJC, na het wegvallen van SVDPW, maar een ploeg degraderen in plaats van twee. In de Tweede Klasse C waar FC Lisse en GSC/Esdo in uitkomen, zal er door het wegvallen van deze twee clubs een extra promotieplaats beschikbaar worden gesteld voor een derdeklasser. Daar promoveren er dus drie clubs in plaats van de gebruikelijke twee.

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)