,,Ik heb er zeker vertrouwen in dat wij weer gaan winnen. De vraag is alleen wanneer”, reageerde Bart Zonneveld na de 2-2 remise van SJC bij Alphense Boys. Het was een verdienstelijk resultaat, waar SJC vertrouwen uit kon putten, ondanks dat voor de zesde wedstrijd op rij niet werd gewonnen.

,,In de eerste helft hebben wij gedomineerd en dat gebeurt ons niet vaak tegen Alphense Boys”, vertelt Zonneveld. ,,De voorgaande jaren waren zij de ploeg die tegen ons de eerste helft bepaalden en kwamen wij na rust terug door meer druk te zetten. Vandaag was dat precies andersom.”

SJC beloonde het goede spel van de eerste helft met slechts één treffer, eentje van Dandy Steenvoorden. Zonneveld: ,,In de rust zetten zij het om en gingen ze 4-4-2 spelen. Daar hadden wij het moeilijk mee. Het was niet eens zo dat ze grote kansen kregen, maar ze waren net even wat beter en slimmer in die fase.”

Gelijkmaker

Alphense Boys kwam op gelijke hoogte en nam later via een door Zonneveld veroorzaakte strafschop ook nog een 2-1 voorsprong. Ondanks de tegenvallers herpakte SJC zich en nam het weer de overhand. Het leidde tot de verdiende gelijkmaker van Mike Verhoek, die als spits was opgesteld. SJC kreeg nog een mogelijkheid om de winst te pakken, maar Steenvoorden wist Richard Versteden in kansrijke positie niet te bereiken.

,,Al met al is het wel een terechte uitslag”, aldus Zonneveld. ,,Maar we hadden deze wedstrijd winnend af kunnen sluiten. Het viel net niet onze kant op, zoals wel vaker de laatste weken. Dat is zonde.”

Toch heeft Zonneveld er vertrouwen in dat de ommekeer zich snel aandient. ,,We zijn onder Kees Zethof een nieuwe weg ingeslagen. Dat heeft tijd nodig, maar wij hebben vertrouwen in deze trainer en zijn filosofie. Dat zien we op de trainingen en in delen van wedstrijden. Zoals wij de eerste helft speelden, zo hoort het.”

Archieffoto: Johanna Wever