SJC is donderdagavond doorgedrongen tot de tweede ronde van de nacompetitie. Thuis op de eigen Lageweg was een 4-3 overwinning tegen Nieuwerkerk genoeg voor de ploeg van Kees Zethof om door te stoten. Afgelopen zondag was er immers ook al met 2-0 gewonnen van de hoofdklasser, die dus degradeert naar de Eerste Klasse. De Noordwijkers nemen het zondag op tegen competitiegenoot FC Boshuizen. De winnaar van dat tweeluik plaatst zich voor de derde en laatste ronde.

Het leek opnieuw een makkelijke avond te worden voor de zwartwitten. Door een eigen treffer en een goal van Sten Goosen stond het na twintig minuten al 2-0. De bezoekers kwamen even terug tot 2-1, maar Stef van der Zalm bracht de marge weer op twee. Na rust volgde een zwakke fase van de gastheren en kon Nieuwerkerk zo waar terugkomen tot 3-3, na onder meer een fout van doelman Kevin Schelvis. Verder liet SJC het niet komen. Al Tamimy zorgde op de valreep voor de 4-3 en dus is promotie weer een stapje dichterbij.