Het leek allemaal zo mooi en zo goed aan het begin van het seizoen bij SJC. Maar de klad zit er aardig in bij de Noordwijkers. De ploeg van trainer Florian Wolf verloor zondag in eigen huis met 0-3 van RKAVV en is van de koppositie teruggezakt naar de achtste plek op de ranglijst. ,,We hebben boven onze stand geleefd”, was de keiharde conclusie zondag van aanvoerder Jordy Groot.

Het gaat SJC de laatste weken totaal niet meer voor de wind. Na een goede start in de Hoofdklasse A verloor de ploeg inmiddels vier keer op rij. Dat gebeurde in eerste instantie vooral nog tegen de ploegen in de top vijf. Maar met de nederlaag tegen RKAVV erbij, worden er nu ook punten gemorst tegen de, met alle respect, iets mindere goden in de Hoofdklasse.

,,RKAVV had een stugge ploeg, hoor”, merkte Groot op. ,,Vorige week speelden we tegen JOS Watergraafsmeer: een hele ervaren ploeg, met oud-profs in het elftal. Nu troffen we met RKAVV een tegenstander die veel ‘Haagse bluf’ erin gooide. Bij elke bal appelleerden ze, dat soort dingetjes. Wij stonden er maar een beetje bij en keken ernaar.”

‘Wel een dingetje’
De Noordwijkers kwamen tegen de ploeg uit Leidschendam ook nog heel gelukkig op achterstand. Roy Haasnoot keepte zondag, omdat doelman Björn Haggerty met pijntjes aan de kant bleef. De nieuwkomer onder de lat nam bij een terugspeelbal te veel tijd en schoot daarna de bal tegen een inlopende aanvaller aan. Via een uitgestoken Leidschendams been werd het al na vijf minuten 0-1.

,,Dat is ook zonde voor hem”, troostte de aanvoerder z’n teammaat. ,,Het was sowieso een slecht eerste half uur. En dat is niet de eerste keer dit seizoen. We beginnen vaker slecht. Het probleem is dat we daarna achter de feiten aan moeten lopen. Het stomme is dat we het er in de wedstrijdbespreking nog over hebben gehad. Het is ‘wel een dingetje’ bij ons.”

,,Die start bij ons is altijd zo ruk.”

Bij rust keek SJC alweer tegen een 0-2-achterstand aan. De tweede treffer kwam op naam van oud-VVSB’er Lovette Felicia. De buitenspeler sneed makkelijk door de Noordwijkse verdediging en verschalkte Haasnoot in de korte hoek. Voor het rustsignaal kreeg Melvin van Stijn nog de mogelijkheid om van dichtbij de aansluitingstreffer te maken. Uit een vrije trap van Timo Ruigrok miste hij de bal volkomen.

Albufeira
,,In de tweede helft ging het helemaal niet zo verkeerd. Alleen die start bij ons is altijd zo ruk.” De Noordwijkers scoorden zelf niet meer na rust. Alleen Mostava Frederik kreeg nog twee kansen op de aansluitingstreffer. Tot overmaat van ramp ging de bal nog wel een keer op de stip in het voordeel van de bezoekers. Die maakten het drama compleet door de 0-3 te maken.

,,Het was niet best, maar het zat ook niet mee”, concludeerde Groot. Hij beaamde wel dat de winterstop op een goed moment kwam voor de Noordwijkers. ,,Volgende week hebben we nog één potje in Meppel. Daarna is het misschien wel even lekker dat we niet hoeven te voetballen. We gaan in de winter met elkaar naar Albufeira, en daar moeten we maar weer zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan.”

Archieffoto: Johanna Oskam

Samenvatting SJC – RKAVV (Beelden: Bollenstreek Omroep)