Met een lesje in hoofdklassevoetbal is de nacompetitie al na een ronde ten einde gekomen voor SJC. RKAVV was aan de Lageweg met 3-0 te sterk. Dat was na de 2-1 thuiszege van afgelopen zondag ruim voldoende om door te gaan. Daardoor speelt de Noordwijkse formatie ook volgend seizoen in de Eerste Klasse.

SJC dichtte zich zondag na afloop van de nipte nederlaag in Leidschendam volop kansen toe op het behalen van de finale van het seizoenstoetje. De waarheid bleek vier dagen later dat de ploeg nooit zich heeft gekregen om een ronde verder te komen.

Was het verschil zondag miniem en had SJC misschien recht op meer, op eigen veld bleek donderdag hoe groot het verschil werkelijk is tussen beide ploegen. Al na een minuut spelen had SJC mazzel dat scheidsrechter de Vries blijkbaar geen zin had om het duel zo vroeg al te beslissen en de andere kant opkeek, terwijl doelman Otten zich binnen de zestien meter vergreep aan een RKAVV-aanvaller. Na dik tien minuten was het wel raak toen Jop Verhagen dwars door het hart van de SJC-defensie sneed en de 0-1 op het scorebord zette.

,,Ik had er echt vertrouwen in na zondag. We gaven alleen twee cadeautjes weg, daardoor verloren we. En eigenlijk geven we ze nu weer te gemakkelijk weg”, verzuchtte Vincent Solleveld. De ijver was groot bij de ploeg van Laurens Mouter, alleen de uitvoering minder ,,Tot de voorhoede ging het aardig. Daarna ontbrak het aan echte scherpte.”

Verhoek

Dat laatste man Mike Verhoek node werd gemist achterin door een schorsing bleek ook uit de tweede treffer van de bezoekers, vlak voor rust. Opnieuw ging daar slecht verdedigen van SJC aan vooraf. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Remco Overdevest alleen voor Otten kon opduiken, na opnieuw door het midden te zijn weggestuurd. Koel schoof de middenvelder het leer langs Otten: 0-2

Na rust zochten de gastheren met de moed der wanhoop naar de aansluitingstreffer. SJC probeerde RKAVV vast te zetten, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Richard Versteden, Kevin van Gijlswijk en Martijn Walter hadden het vizier niet op scherp staan of stuitte op de solide defensie van de bezoekers. Aan de andere kant was RKAVV dodelijk effectief. De derde grote kans leverde ook het derde Leidschendamse doelpunt op. Opnieuw Verhagen was trefzeker, ditmaal uit een goed uitgevoerde counter. Zelfs een eretreffer was de thuisploeg niet gegund, toen Walter zijn schot vlak voor de doellijn gesmoord zag.

Berusting

SJC-coach Mouter zag zijn ploeg net zoals vorig seizoen vroeg stranden, maar berustte in zijn lot. ,,We komen in dit duel gewoon te kort. We hebben niet zo goed gevoetbald als zondag. Toen creëerde RKAVV niets. Nu laten ze zelfs nog een paar kansen liggen. RKAVV speelt al drie jaar hoofdklasse. Dat was nu duidelijk te zien. Ze hebben meer ervaring in dit soort duels en springen zeer efficiënt met de kansen om. Dat was het grote verschil in deze twee wedstrijden.”

Ook Jordy Groot vond dat zijn ploeg wat tekort kwam. ,,In de competitie maken we 72 goals, alleen nu in de belangrijkste wedstrijd lukt het ons net niet. Deze jongens zijn slim en dodelijk effectief. Fysiek zijn ze ook ijzersterk. Ze pakten het slim aan door de lange bal te spelen en hun snelle, lopende mensen voorin daarmee te bedienen. Daar kwamen ook die goals uit.”

Solleveld: ,,Ondanks dat we met 0-3 achter stonden, zijn we blijven knokken en strijden voor een beter resultaat. Dat vind ik grote klasse. We stonden er wel als team. En ik had graag nog een weekje doorgevoetbald, maar desondanks is het een fantastisch seizoen geweest.”

Tekst: Tom van der Wilt