SJC kreeg een lesje in effectiviteit en leed een onverdiende nederlaag (1-0) bij VELO. Trainer Kees Zethof was na afloop erg teleurgesteld. ,,De keeper van VELO pakte vandaag de meeste onmogelijke ballen en was niet te kloppen”, aldus de Noordwijkse coach.

Soms is voetbal onrechtvaardig en wint niet altijd de beste ploeg. Daar weten ze ondertussen bij SJC alles van na het bezoek aan  VELO. Grote delen van de wedstrijd het heft in handen hebben en de tegenstander de wil op leggen, maar toch met lege handen terug in Noordwijk komen. Ronduit pijnlijk. Keeper Jari Puister vormde een sta-in-de-weg voor de zwartwitten. „Het zegt meer dan genoeg dat de keeper van VELO met tranen in zijn ogen van blijdschap zat na afloop”, aldus Zethof. Dit beeld was illustratief. Wat de Noordwijkers ook probeerden: Puister gaf zich niet gewonnen en werd de man van de wedstrijd.

„In de eerste helft waren we voetballend de betere ploeg en eigenlijk kon VELO hier niets tegenover stellen. We gingen met 0-0 de rust in, terwijl we eigenlijk met 0-2 voor hadden moeten staan. Dan verwacht je dat ze bij VELO  wat tactische omzettingen zouden doen en de tweede helft een schaakspel wordt. Ook in de tweede helft hadden wij het betere van het spel. Maar compleet tegen de verhoudingen in, scoorden zij. Twee spelers van mijn ploeg probeerden de bal na een afgeslagen corner weg te werken, maar de bal viel er tussenin en kwam voor de voeten van een speler van Velo. Het was niet eens een kans”, aldus een verbouwereerde Zethof.

Niet wanhopen
Ondanks de nederlaag ziet de Zethof de toekomst met vertrouwen tegemoet. ,,Vandaag, maar ook tegen Boshuizen waren wij grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Kijk als je in die wedstrijd tegen Boshuizen wordt weggespeeld, dan is het duidelijk waar je staat. We hebben misschien wel de twee zwaarste tegenstanders gehad en hebben goed partij geboden. We moeten nu vooral niet gaan wanhopen, maar blijven volharden in de manier van denken en spelen. We moeten doorgroeien in de mogelijkheden die we hebben. Vroeg of laat krijgen we loon naar werken”, aldus een optimistische oefenmeester.

Deze wedstrijd werd eens te meer duidelijk dat wie zelf de kansen niet afmaakt, daarvoor wordt bestraft. Ondanks de ongelukkige nederlaag tegen VELO hoeft SJC niet te wanhopen. Het vertoonde veldspel belooft veel goeds voor de komende weken.

Tekst: Ricardo Vijlbrief