Terwijl het overgrote gedeelte van de SJC-selectie buiten volop in spanning zat af te wachten hoe het bij Hollandia – SDO zou aflopen, zocht aanvoerder Mike Verhoek de rust van de kleedkamer op. De Noordwijkers wonnen zelf met 3-0 van Silvolde en waren afhankelijk van puntverlies van concurrent Hollandia voor een plekje in de nacompetitie. Verdediger David Verweij zorgde via een collega, die bij SDO voetbalt, voor een live verbinding met Hoorn. Verhoek beleefde het op z’n eigen manier, in alle rust.

,,Samen met Dandy Steenvoorden zat ik alvast aan een biertje. Dat van Hollandia liet ik bewust even langs mij heen gaan. Gewoon even mijn eigen ding doen.” Typisch Verhoek, als je de aanvoerder een beetje kent. Een leider in het veld, maar er buiten geniet hij vaak ook op een afstandje. De schijnwerpers gelooft hij wel een beetje. Een harde werker, ras SJC’er en gewaardeerd in de selectie, tot eigenlijk binnen alle geledingen van de Noordwijkse club.

,,Dandy en ik keken elkaar toch even aan en dachten hetzelfde: we hebben toch weer wat geflikt.”

,,Zo’n pot, en eigenlijk de laatste weken in zijn algemeen, hebben veel van mij gevergd. Druk op werk, dagje ouder. Na zo’n week ben je toch kapot en wilde ik die spanning bewust even in m’n ééntje ervaren.” Tot het moment dat vanaf het veld het verlossende bericht kwam. Hollandia en SDO vonden het net allebei niet in Hoorn. Daardoor eindigde SJC op de derde plek in de Hoofdklasse A. Met die positie namen ze als hoogst geklasseerde elftal zonder een periodekampioenschap de periodetitel over van kampioen ADO’20.

Het geschreeuw van de juichende voetballers bereikte logischerwijs al snel de kleedkamer. ,,Dandy en ik keken elkaar toch even aan en dachten hetzelfde: we hebben toch weer wat geflikt. Sowieso weer een paar extra wedstrijden.” Maar of het thuisfront van de captain van SJC dat leuk vindt, is de vraag. ,,Ik stond hier bij de kleedkamer en mijn vriendin maakte gelijk een schietgebaar: nog weer een paar weken extra door, zag je haar denken.”

Niemand had het na afloop over de wedstrijd zelf. De hoofdklasser voetbalde eindelijk weer op de manier waarop de Noordwijkers zichzelf de geschiedenis in schoten. Met passie en inzet. Vechtend voor elkaar. Het resulteerde in een vrij zakelijke overwinning dankzij drie goals in de tweede helft. Martijn Walter, Sten Goosen en Stef van der Zalm kregen een streepje zetten achter hun naam op het scoreformulier.

Uitstel
Het is een lang seizoen geweest voor de aanvoerder die vanwege z’n baan vaak lange dagen en korte nachten maakt. ,,Drie keer trainen, wedstrijden die werden afgelast, inhaalweekenden doorvoetballen, korte zomerstop in verband met de nacompetitie. Ga zo maar door.” Trainer Kees Zethof, grapte er ook op los na het laatste fluitsignaal. ,,Nou ja, dan m’n vakantie maar weer uitstellen.”

Het derde elftal van SJC bedankte Zethof voor bewezen diensten via een een spandoek

Het kon voor de trainer de laatste wedstrijd zijn als hoofdverantwoordelijke van het elftal van de Noordwijkers, maar zijn verblijf wordt in ieder geval nog met twee duels verlengd. Het derde elftal had voor de wedstrijd een spandoek opgehangen om de coach te bedanken. Het ontroerde de 52-jarige Noordwijker, die ook zichtbaar genoot van het tafereel met zijn spelers na afloop van de wedstrijd.

,,Ik las het van de week nog bij jullie op de website, in het interview met Kees Krayenoord, dat hij als Katwijker op het veld nog stond te wachten hoe het bij de concurrentie zou eindigen. Dit leek er op. Dit vergeten die jongens niet meer hoor. Het is ook wel sfeerverhogend om live die wedstrijd van Hollandia en SDO mee te krijgen via David z’n collega.”

Dankzij de behaalde derde plek in de competitie en de daarbij behorende nacompetitieplek komen de Noordwijkers nu in een tweeluik uit tegen Quick uit Den Haag. Aankomende donderdag speelt SJC thuis, zondag volgt de return.

SJC – Silvolde 3-0 (0-0) 54. Walter 1-0, 90. Goosen 2-0. 90+2. Van der Zalm 3-0

SJC: Schelvis, Sloos (62. Van Duyn), Verhoek, Verweij, Bosma (65. Van Heijningen), Ruigrok, Al Tamimy, Van der Zalm, Walter, Van Dijk, Steenvoorden (72. Goosen)

Foto’s: Johanna Wever
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)