Wat is het toch dit seizoen met SJC? Opnieuw lukte het de ploeg niet om een voorsprong tegen een lager geklasseerde ploeg vast te houden. Zelfs tegen hekkensluiter GDA bleven de Noordwijkers zondag steken op een 1-1 gelijkspel. De formatie van Kees Zethof blijft daarom na negen duels op de vijfde plaats staan in de Eerste Klasse B.

De trouwe volgers van SJC die na afloop Stef van der Zalm de wedstrijd hoorde analyseren, zullen zijn woorden vast al vaker gehoord hebben. Geen slechte wedstrijd. Wel teveel de lange bal, de tegenstander was agressiever en SJC maakte de kansen niet af. Dat is in een notendop hoe de duels van SJC vaak verlopen tegen tegenstanders van een minder kaliber. Ook tegen GDA weer. ,,We deden onszelf weer tekort”, verzucht Van der Zalm, die al vroeg voor de 0-1 tekende. Martijn Walter legde de bal perfect achter de vijandelijke verdediging en stelde Van der Zalm in staat te scoren.

In het vervolg vergat SJC, spelend zonder vaste waarden Dandy Steenvoorden en Mike Verhoek, verder uit te lopen, stelt Van der Zalm. ,,We misten een paar goede kansen en daarmee maakten we het onszelf weer moeilijk.” Het onheil riepen de gasten daarmee over zichzelf af want met de laatste duels nog vers in het geheugen was het wachten op de gelijkmaker van de thuisploeg. ,,En het was weer een ongelukkige tegentreffer”, stelt de middenvelder. ,,Wij kregen een corner, zij werkten de bal weg en via een polletje kreeg Jurriaan van Duijn hem op zijn hand. Vanaf 25 meter schoot die gozer hem binnen. Daar doe je niks aan.”

Beklagen
Waar GDA het gelukkigst was, zo mocht SJC zich juist beklagen. Bij 0-1 werd er een treffer afgekeurd. Volgens Van der Zalm ten onrechte. ,,Martijn Walter schoof de bal voor en weer via een polletje kwam de bal bij Sten Goosen die binnentikte. Hun grens stond te vlaggen, maar bij ons dacht niemand aan buitenspel.”

Na de gelijkmaker was het beste er wel af bij SJC, zag ook Van der Zalm. ,,We gingen teveel de lange bal spelen, iets wat we daarvoor ook al deden trouwens. We gingen mee in het spelletje van onze tegenstander. Dat moeten we niet doen. Potjes tegen mindere tegenstanders moeten we winnen. Zo schiet het niet op. Dit is al de derde keer na De Zwervers en DRL. Als we die tweede hadden gemaakt, lopen we uit naar 0-3 of 0-4. Dat weet ik zeker.”

Persoonlijk gaat het Van der Zalm wel voor de wind. Hij is tevreden met hoe hij tot dusver heeft gespeeld. ,,Het gaat niet onaardig. Ik ben geen speler die het spel maakt. Daarvoor hebben we Timo Ruigrok, maar ik ben wel iemand die door zijn snelheid en diepgang voor gevaar kan zorgen. Dat leverde me vandaag ook weer een treffer op.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)