Wat is het toch dit seizoen met SJC? Opnieuw lukte het de ploeg niet om een voorsprong tegen een lager geklasseerde ploeg vast te houden. Zelfs tegen hekkensluiter GDA bleven de Noordwijkers zondag steken op een 1-1 gelijkspel. De formatie van Kees Zethof blijft daarom na negen duels op de vijfde plaats staan in de Eerste Klasse B.

De trouwe volgers van SJC die na afloop Stef van der Zalm de wedstrijd hoorde analyseren, zullen zijn woorden vast al vaker gehoord hebben. Geen slechte wedstrijd. Wel teveel de lange bal, de tegenstander was agressiever en SJC maakte de kansen niet af. Dat is in een notendop hoe de duels van SJC vaak verlopen tegen tegenstanders van een minder kaliber. Ook tegen GDA weer. ,,We deden onszelf weer tekort”, verzucht Van der Zalm, die al vroeg voor de 0-1 tekende. Martijn Walter legde de bal perfect achter de vijandelijke verdediging en stelde Van der Zalm in staat te scoren.

In het vervolg vergat SJC, spelend zonder vaste waarden Dandy Steenvoorden en Mike Verhoek, verder uit te lopen, stelt Van der Zalm. ,,We misten een paar goede kansen en daarmee maakten we het onszelf weer moeilijk.” Het onheil riepen de gasten daarmee over zichzelf af want met de laatste duels nog vers in het geheugen was het wachten op de gelijkmaker van de thuisploeg. ,,En het was weer een ongelukkige tegentreffer”, stelt de middenvelder. ,,Wij kregen een corner, zij werkten de bal weg en via een polletje kreeg Jurriaan van Duijn hem op zijn hand. Vanaf 25 meter schoot die gozer hem binnen. Daar doe je niks aan.”

Beklagen
Waar GDA het gelukkigst was, zo mocht SJC zich juist beklagen. Bij 0-1 werd er een treffer afgekeurd. Volgens Van der Zalm ten onrechte. ,,Martijn Walter schoof de bal voor en weer via een polletje kwam de bal bij Sten Goosen die binnentikte. Hun grens stond te vlaggen, maar bij ons dacht niemand aan buitenspel.”

Na de gelijkmaker was het beste er wel af bij SJC, zag ook Van der Zalm. ,,We gingen teveel de lange bal spelen, iets wat we daarvoor ook al deden trouwens. We gingen mee in het spelletje van onze tegenstander. Dat moeten we niet doen. Potjes tegen mindere tegenstanders moeten we winnen. Zo schiet het niet op. Dit is al de derde keer na De Zwervers en DRL. Als we die tweede hadden gemaakt, lopen we uit naar 0-3 of 0-4. Dat weet ik zeker.”

Persoonlijk gaat het Van der Zalm wel voor de wind. Hij is tevreden met hoe hij tot dusver heeft gespeeld. ,,Het gaat niet onaardig. Ik ben geen speler die het spel maakt. Daarvoor hebben we Timo Ruigrok, maar ik ben wel iemand die door zijn snelheid en diepgang voor gevaar kan zorgen. Dat leverde me vandaag ook weer een treffer op.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)