Na de 3-1 overwinning van een week eerder op Nieuw Utrecht versloeg SJC zondagmiddag, eveneens aan de Lageweg,  het Beverwijkse De Kennemers. Cruciaal in dit duel was de 27e minuut toen SJC via een benutte strafschop naast de gasten kwam, terwijl deze met tien man nog ruim een uur stand dienden te houden. Uiteindelijk finishte SJC op een ruime 4-1 overwinning.

,,Die rode kaart was echt het breekpunt in de wedstrijd”, wist Jordy Groot na afloop. De middenvelder die met twee treffers een 0-1 achterstand eigenhandig omboog in een 2-1 voorsprong wees met die goals zijn ploeg de weg richting de overwinning. ,,We begonnen helemaal niet goed. In een mum van tijd staan we door een ongelukkig eigen doelpunt van Tom van Ruiten achter, waarna we ontsnapten aan een grotere achterstand toen kort hierop een tweede treffer wegens buitenspel werd afgekeurd. Daarna hebben we het goed opgepikt en was de wedstrijd in evenwicht.”

Aanpassing
Dat laatste was vooral te danken omdat SJC een tactische aanpassing deed. Op de rechterflank liep het in eerste instantie crescendo bij De Kennemers. Door de bezoekers te dwingen het spel te verleggen werd dat gevaar grotendeels geneutraliseerd. Dat leidde ook tot de gelijkmaker die binnen het halfuur op het scorebord stond. Dandy Steenvoorden wilde van dichtbij afdrukken, maar werd daarbij tegen het gras gewerkt zodat er voor arbiter Jens niets anders opzat dan het leer op de stip te leggen en de boosdoener met rood richting kleedkamer te sturen. Aanvoerder Groot nam zijn verantwoordelijkheid door de strafschop vervolgens onberispelijk tegen het nylon te doen belanden. Hierna wilde SJC doordrukken, maar dat leverde voor de pauze nog niet het gewenste resultaat op.

 SJC, dat scherp uit de kleedkamer kwam, dicteerde het duel na de pauze volledig. Dat resulteerde al snel in een voorsprong waarbij opnieuw Jordy Groot de hoofdrol voor zich opeiste. Vanaf de rand van de zestien vond hij het gaatje achter goalie Monne van Egmond (2-1). Daarmee was het verzet van De Kennemers  grotendeels gebroken en als dat al  niet het geval was,  besliste  Sander van der Klugt drie minuten later de wedstrijd met een magnifieke uithaal. Uit een afgeslagen hoekschop werkte de verdediger het leer steenhard binnen(3-1). Om dat kunsttukje tien minuten later nog eens te herhalen, zij het dat deze inzet iets minder hard achter Van Egmond insloeg.

Derde periode
Jordy Groot; ,,Na de 4-1 hebben we niets meer weggeven. Dat is een verdienste van de hele ploeg. De klus was geklaard en wellicht heeft dat er onbewust voor gezorgd dat we niet meer tot scoren kwamen. Dit is echt een overwinning van het collectief. Vandaag stond er echt een team. Om uiteenlopende redenen ontbraken vandaag een vijftal vaste waarden, maar de jongens die wel speelden hebben het uitstekend gedaan.”

Groot vervolgt: ,,We zijn weer terug in het linkerrijtje en dat voelt goed. Na de winterstop hebben we sowieso toch steeds goed gespeeld. Tegen DEM verloren we weliswaar met 6-1 maar het eerste halfuur speelden we ze van de mat. Toen we op achterstand kwamen, was het toen vreemd genoeg met ons gebeurd. De laatste twee wedstrijden smaken naar meer. We bekijken het maar van week tot week, maar stiekem kijken we toch naar de derde periode. Ik geloof er samen met het team volop in dat er nog iets te halen is voor ons.”

SJC kan haar goede vorm a.s. zondag demonstreren in Bussum als de huidige nummer twee van de ranglijst, SDO de volgende tegenstander is.

Samenvatting SJC TV

Tekst; Leo Schrama

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen