SJC

SJC gaat het gros van zijn thuiswedstrijden volgend seizoen op zaterdagmiddag spelen. De Noordwijkers zullen in de voetbaljaargang 2023/2024 nog maar vier duels op de eigen Lageweg op de laatste dag van het weekend afwerken, zo laat de club bij monde van bestuurslid Voetbalzaken & TC Kees Brouwer weten.

Volgend seizoen doet het Weekendvoetbal zijn intrede op de Nederlandse amateurvelden. Doelstelling daarvan is regionaler voetbal en minder grote reisafstanden. Hoewel de indelingen en de grenzen nog bekend moeten worden, lijkt dat een uitkomst voor SJC. De Noordwijkers reizen momenteel in de zondagse Vierde Divisie A het hele land door. Van Hoogeveen tot aan Meppel en van Zwolle tot aan Westerbork.

‘Niks ten nadele van die clubs daar, maar ik denk dat niemand daar rouwig om zal zijn.’

“We hebben het verzoek ingediend om in de driehoek tussen Amsterdam, Utrecht en Rotterdam ingedeeld te worden”, vertelt Brouwer. “Daar kan een Swift tussen zitten, maar ook ARC of Smitshoek. We hopen niet verder weg te moeten.”

Uitstapjes naar Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland zijn dan vrijwel zeker verleden tijd. “Niks ten nadele van die clubs daar, maar ik denk dat niemand daar rouwig om zal zijn. Clubs brengen – ook vanwege de reisafstanden – niet veel publiek mee naar onze thuiswedstrijden. Wij denken dat teams als ARC en Smitshoek een grotere aanhang meenemen en dat zal ook een positieve boost aan de ambiance geven.”

Komend seizoen komt SJC dus overwegend op zaterdag uit. Vier thuisduels zullen op de zondag plaatsvinden, waarbij de zwartwitten hopen dat het er twee voor en twee na de winterstop zijn.

Dat SJC niet compleet naar de zaterdag overstapt, heeft volgens Brouwer met drie zaken te maken. “SJC is van origine een zondagvereniging, sponsors willen ook graag wel eens een wedstrijd op zondag zien. Daarnaast vraagt het een stukje organisatie. Een gedeelte van  het publiek zal misschien ook op zaterdag moeten werken. Daarnaast willen we voor onszelf evalueren wat de verschillende speeldagen doen qua publieke belangstelling, kantine-omzet etc. Als we geen wedstrijden op zondag spelen, kunnen we het ook niet vergelijken.”

Brouwer geeft aan dat het vermoedelijke aanvangstijdstip op zaterdag halverwege de middag zal zijn, zo tussen 14:00 en 16:00 uur. De wens om op zaterdagavond te spelen, zoals VVSB veel doet, is er niet op de Lageweg. “Daarnaast hebben we het verzoek ingediend om de thuiswedstrijden niet tegelijkertijd met vv Noordwijk te spelen. We willen dat mensen de mogelijkheid hebben om allebei de thuiswedstrijden te bezoeken.”

‘Er zullen ongetwijfeld een paar verenigingen volharden in alles op zondag, maar wij denken dat van de andere zondagverenigingen het gros ook voor de zaterdag kiest.’

Het nieuws over de switch naar de zaterdag is binnen de A-selectie positief ontvangen. “De spelersgroep juicht het toe dat we zoveel mogelijk op zaterdag gaan spelen. Wij hopen ook dat dit een positieve uitwerking op nieuwe spelers gaat hebben. Dat SJC als club nog aantrekkelijker wordt om voor uit te komen.”

SJC stapt dus voor zijn thuiswedstrijden grotendeels over naar de zaterdag, maar de verwachting is dat ook de uitduels veelal op die dag zullen zijn. “De KNVB geeft de thuisspelende clubs zelf de ruimte om de speeldag te bepalen. Er zullen ongetwijfeld een paar verenigingen volharden in alles op zondag, maar wij denken dat van de andere zondagverenigingen het gros ook voor de zaterdag kiest.”

Foto’s: Johanna Oskam

Lees ook: SJC loot opnieuw thuiswedstrijd tegen Rotterdamse zaterdageersteklasser

POPULAIRE BERICHTEN