Ronduit chagrijnig was Kees Zethof na afloop van SJC – De Foresters (0-1). Het was niet eens zozeer de verliespartij die de gemoedstoestand van de trainer drukte, maar vooral de ‘knollentuin’ waarop de spelers hadden moeten voetballen. ,,Werkelijk waar ongelooflijk. Dit kan echt niet. Bij dezen wil ik mijn beklag doen, schrijf dat maar op”, tierde Zethof. 

Tegen Alphense Boys drie weken geleden viel er nog aardig op het hoofdveld te spelen, vond Zethof, maar wat hij nu zag ging zijn pet te boven. ,,Richard Versteden kon twee keer één op één naar de keeper, maar beide keren stuiterde de bal gewoon van zijn voet weg. Jordy Groot, die technisch goed onderlegd is, zag je ballen niet goed kunnen aannemen. Niet te geloven. De ballen rollen niet op dit veld, die stuiteren”, vervolgt Zethof zijn betoog.

,,Het veld was niet gerold, amper gemaaid. Als dit veld zo slecht blijft, dan hebben we gewoon een probleem. We trainen doordeweeks op kunstgras en op vrijdagavond nog op veld twee, dat er ook beter bij ligt dan het hoofdveld. Tja, en dan moet je zondag hier op voetballen. We hebben daardoor niet ons eigen spel kunnen spelen. Dan ga je maar het middenveld overslaan en lange ballen spelen. We hadden geen keus, maar dat lijkt me normaal gezien niet de bedoeling.”

Hoe zeer het veld ook tegen zat, een tegenstander had daar ook mee te maken. Uiteindelijk profiteerden de bezoekers uit Heiloo van één slecht moment van SJC. Een corner in de beginfase van de wedstrijd werd slecht verwerkt door de Noordwijkers en daardoor stond na zeventien minuten al de eindstand op het scorebord.

Het VVSB-gevoel

,,Daarna hebben ze weinig gecreëerd”, aldus Zethof. ,,Ze zijn denk ik maar twee keer in onze zestien geweest. Zelf hebben we nog wel wat kansen gehad via Mike van Dam, Versteden en nog wat vrije trappen die rakelings naast gingen. Het ‘VVSB-gevoel’ zeg maar. Beter spelen, maar niet winnen.

Het seizoen is nog niet over voor SJC. Door het verlies van DEM liepen de Noordwijkers niet al te veel schade op. SJC wil nog op jacht naar de vierde plek, die recht geeft op de nacompetitie. Maar de ploeg van Zethof heeft het niet meer in eigen hand.

,,Oké, we zijn nog niet helemaal kansloos, maar ik vind dat we onze kansen vergooid hebben na vandaag”, zegt Zethof stellig. Tot besluit heeft de trainer van SJC nog een prima uitsmijter, waarmee hij refereert naar het hoofdveld. ,,We spelen nog vier wedstrijden en het grote voordeel is dat we nog maar één keer thuis spelen.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)