Wie na de spectaculaire 6-4 zege van SJC bij De Forresters verwacht had een lyrische Kees Zethof aan te treffen, kwam bedrogen niet. De coach was absoluut niet te spreken over het optreden van zijn ploeg in Heiloo. ,,Dit was de slechtst denkbare wedstrijd in mijn tijd bij SJC.”

,,Het was niet best”, verduidelijkte Zethof. ,,Van de drie tegengoals in de eerste helft stonden we er bij twee gewoon naar te kijken, zonder iets te doen. Dat kan gewoon echt niet. We werden overrompeld door de tegenstander. We hadden vooraf verwacht een overwicht te hebben, maar zij zetten zo ongelooflijk veel druk vooruit, dat wij gedwongen werden de lange bal te spelen.”

SJC kwam via Richard Versteden op 0-1, maar moest vervolgens drie goals toestaan. De 3-2 van Dandy Steenvoorden op slag van rust viel op een psychologisch gunstig moment. ,,Gezien het enthousiasme van de tegenstander was dat iets tegen de verhouding in”, aldus Zethof.

Verzet gebroken

Na rust toonde SJC wel iets van eerherstel. ,,Ik ben tevreden over de manier waarop we de tegenstander overruled hebben.” Zethof haalde nummer 10 Mike Verhoek naar de verdediging en schoof Bart Zonneveld door. Door die omzettingen kwam SJC meer aan voetballen toe. ,,We kwamen terug tot 4-4. En daarna hebben we doorgezet. Wij spelen altijd om te winnen. De tegenstander had alles gegeven en wij konden nog tweemaal scoren. Daarna was hun verzet wel gebroken.” Voor SJC waren Jordy Groot, Steenvoorden, Versteden en Martijn Walter nog doeltreffend.

Zethof telde zijn zegeningen, maar was ook realistisch. ,,Ik heb zaterdag Arsenal – Manchester United gezien. Arsenal had eigenlijk met 5-0 moeten winnen, want United had niets te vertellen. Dit soort wedstrijden heb je er wel eens tussen zitten. Ik heb het stukje van John Hoogeveen afgelopen week op jullie site gelezen en daarin vertelde hij dat hij een hekel heeft aan spelers die zich niet maximaal inzetten. Dat ben ik met hem eens. Aan inzet mag het nooit ontbreken. Daarin moeten wij nog stappen maken. In de buurt zijn is oké, maar echt het verschil maken een tweede.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude