Vanuit het trainingskamp van SJC op Gran Canaria, waar het tot dinsdag resideerde, is er meer duidelijkheid gekomen over de toekomst van sommige spelers. Zo heeft Rick van Dijk de Noordwijkse club laten weten aan het eind van dit seizoen te stoppen met voetballen. Daar tegenover stond het bijtekenen van een drietal spelers. 

Onder de spelers die verlengden, zit onder meer keeper Björn Haggerty. De jonge keeper kwam deze zomer over van FC Lisse, nadat hij op het laatste moment afzag van een terugkeer naar zijn oude club FC Oss. Haggerty kan in Noordwijk nu rekenen op een vaste plek onder de lat en daarom is het verlengen van zijn verbintenis een logische stap. Ook de stand-in van Haggerty, Roy Haasnoot, werd het op het Canarische eiland eens over een nieuwe verbintenis. Haasnoot kwam dit seizoen één keer in actie in de Derde Divisie.

Noordwijker
De laatste ‘verlenger’ is de 20-jarige Mark Turk. De dienstbare middenvelder debuteerde vorig seizoen al bij de ploeg van Sjaak Polak en is een van de weinige échte Noordwijkers in de selectie.

Daar tegenover dus wel het vertrek van Van Dijk, die in de zomer van 2015 overkwam van de zondagtak van FC Lisse. De 28-jarige Lisser heeft besloten om na dit seizoen te stoppen met voetballen. Wat zijn beweegreden daarvoor is, is nog niet bekend.

SJC Selectie 2018/2019

Blijft: Jordy Groot, Abbas Al Tamimy, Melvin van Stijn, Björn Haggerty, Roy Haasnoot, Mark Turk.

Vertrekt: Sjaak Polak (trainer, n.n.b.), Rick van Dijk (stopt).

Nieuw: Florian Wolf (trainer, Legmeervogels)

Lees ook: Grünholz: mooie combinatie van geduld en ambitie

Foto: Johanna Wever.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein