Het huwelijk tussen Quick Boys en thuiswedstrijden is dit seizoen bepaald geen gelukkige verbintenis. Waar echtelieden het in een slecht huwelijk onderling flink aan de stok hebben, vecht de ploeg van Jan Zoutman op Nieuw Zuid vooral tegen zichzelf. Met als resultaat dat de drie punten na de ruim uitgevallen 2-4 nederlaag in de vermakelijke vissersderby tegen Scheveningen mee terug gingen richting Houtrust.

Van de acht tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden staat de teller voor de blauw-witten inmiddels op vijf verliespartijen. In uitbeurten is het moyenne een stuk beter, zodat Quick Boys zich nog altijd ruimschoots in het linkerrijtje bevindt. Zoutman kon er na afloop dan ook met zijn pet niet bij dat er op Nieuw Zuid wederom verloren werd.

Tekstballonnetjes
,,Is het de druk die de ploeg voelt?” vroeg de oefenmeester zich hardop af. ,,Of spelen er andere zaken mee? Als er bij ons een tegendoelpunt valt, gebeurt er blijkbaar iets met de ploeg. Ik zou alleen niet weten wat, want er hangen op zo’n moment geen tekstballonnetjes boven de hoofden van mijn spelers.”

,,Op dat moment hadden we de wedstrijd echt in handen. Het ontbrak net aan dat ene beetje geluk.”

Om het tij op Nieuw Zuid te keren had Zoutman zijn spelers opgedragen om Scheveningen vanaf de aftrap iets meer opportunistisch tegemoet te treden. Een opdracht die in de praktijk overigens nauwelijks rendement opleverde. ,,En als je er dan niet fel genoeg opzit, dan vraag je om problemen”, oordeelde de oefenmeester.

De 0-1 van Barry Rog was daar een schoolvoorbeeld van. Na een combinatie over vier schijven lag de bal, alsof er zojuist een trainingsoefening was afgewerkt, zomaar achter Jesper Hogedoorn (0-1). De thuisploeg die tot dat moment nauwelijks had weten te imponeren, kwam na een klein halfuur toch langszij toen Tim Bloemendaal vanuit de rebound vanaf 18 meter raak knalde: 1-1.

Quick Boys had hierna de pech dat topscorer Yordi Teijsse binnen een halve minuut eerst de paal en daarna de lat raakte. Scheveningen, dat voor de pauze twee treffers door arbiter Schaper geannuleerd zag worden, was op slag van rust nog dicht bij een hernieuwde voorsprong, maar dit keer mikte Rog net naast de goal. ,,Vervolgens kwamen we goed uit de kleedkamer en was het wachten op de 2-1″, aldus Zoutman. ..Op dat moment hadden we de wedstrijd echt in handen. Het ontbrak net aan dat ene beetje geluk.”

Ongehoorzaam Quick Boys
,,Die goede periode, Teijsse raakte nogmaals het houtwerk, was echter abrupt voorbij door een treffer die gewoon niet mag vallen”, vervolgde Zoutman zijn betoog. ,,Een vrije trap is zo lang onderweg dat we daar iets mee moeten doen. Omdat afspraken niet worden nagekomen mag Tim Peters zomaar de 1-2 bij de tweede paal binnenkoppen. Daarna zie je dat we te wisselvallig zijn. Niet alleen van wedstrijd tot wedstrijd, maar ook binnen een wedstrijd. We waren echt van slag en daar maakte Scheveningen handig gebruik van.”

Quick Boys was de kluts kwijt en dat leverde niet veel later de fraaiste treffer van de middag op. Vanuit een zo goed als onmogelijke positie werkte Mehmet Aldogan het leer op magistrale wijze achter Hogedoorn (1-3). Een goal om in te lijsten. ,,Daarna gaven we ook nog eens nummer vier weg. Opnieuw worden er afspraken na een vrije trap niet nagekomen.”

‘Met vervolgens nog een tweetal nutteloze minuten aan speeltijd stapte Scheveningen als terechte winnaar van het veld.’

Daar kwam het vroegtijdig vertrek van Joey Ravensbergen even later nog eens bovenop. De verdediger vergreep zich aan Barry Rog en mocht direct inrukken. Toch vertoonde de thuisploeg nog tekenen van leven toen Yordi Teijsse een gemakkelijk gegeven strafschop wist te verzilveren (2-4). Zoutman: ,,We krijgen daarna zelfs nog een paar mogelijkheden om het nog echt spannend te maken. Dat bedoel ik nu met dat wisselvallige. Helaas mocht het niet zo zijn..

Tweede rode kaart
De ultieme slotfase werd hierna gekenmerkt door een tweetal opstootjes. Jim Gilissen kreeg het daarbij aan de stok met goalie Jesper Leerdam, die vervolgens een duwende beweging richting de invaller maakte. Na minutenlang oponthoud met veel onderling gekissebis verdween ook de Scheveningen-goalie met rood naar de kant. Met vervolgens nog een tweetal nutteloze minuten aan speeltijd stapte Scheveningen als terechte winnaar van het veld.

Komende zaterdag staat er opnieuw een thuiswedstrijd voor Quick Boys op het programma als Spijkenisse op bezoek komt. Een uitgelezen gelegenheid om het thuishuwelijk, met de winterstop voor de deur, van een positieve impuls te voorzien.

Quick Boys – Scheveningen 2-4 (1-1). 18. Rog 0-1, 29. Bloemendaal 1-1, 62. Peters 1-2, 69. Aldogan 1-3, 72. Robinson 1-4, 79. Teijsse 2-4 (strafschop)

Rode kaarten: Ravenbergen (Quick Boys) en Leerdam (Scheveningen)

Quick Boys: Hogedoorn, Hamdani, Bentem, Maynard (81. Zandbergen), Ravensbergen, Bloemendaal, A Cohen, Kuyvenhoven (70. Boukhari), Kharchouch, Teijsse, Van Nieuwkerk (81. Gilissen)

Foto: Orange PicturesPOPULAIRE BERICHTEN