Na afloop van de wedstrijd tussen Foreholte en DOSR viel bij veel mensen het ongeloof af te lezen van de gezichten. Hoe was het in vredesnaam mogelijk dat Foreholte deze wedstrijd nog naar zich toe had kunnen trekken? De gehele wedstrijd was DOSR de ploeg die karrenvrachten aan kansen om zeep hielp. De tel was niet meer bij te houden. Maar de afrekening werd gepresenteerd door Foreholte-invaller Rick Brabander.

De jonge aanvaller viel al drie keer in en heeft inmiddels vier goals achter zijn naam staan als wisselspeler. Zijn invalbeurt tegen Teylingen leverde hem twee goals op. Zondag tegen DOSR deed hij dat dunnetjes over met weer twee goals. Een half uur voor tijd mocht hij samen met Joeri Stavleu invallen voor Rik Grondel en Sejad Navabi. De twee ‘jonkies’ moesten het tij gaan keren.

Daar zag het in beginsel niet naar uit, totdat één van de twee opstond, in de naam van Brabander. Eigenhandig keerde de jongeling met nog zes minuten op de klok het scenario in het voordeel van de Voorhouters. In drie minuten tijd zette hij volledig de boel op zijn kop. Christian Guijt deed ook nog een duit in het zakje in de blessuretijd en maakte het feest compleet: 3-0. En zo won Foreholte met drie kansen en drie goals de wedstrijd.

,,Ik zat al te piekeren op de bank om te proberen een kentering daarin te maken.”

Toen de vreugdewolken waren opgetrokken, kwam het besef dat de ploeg van Marcel IJzendoorn meerdere malen door het oog van de naald was gekropen. Als DOSR met de rust op 0-2 had gestaan, dan had niemand daarover geklaagd. De equipe van Thomas Duivenvoorden speelde ‘frank en vrij’ met een gesloten verdediging. Dat de ploeg van de Noordwijkerhouter onderin vertoeft is onbegrijpelijk.

Absolute spelmaker bij de Veners was Julian Dobbe, een 19-jarig talent. Hij was het die constant zijn medespelers in stelling bracht. ,,Ik word er moedeloos van. Als we een wedstrijd hadden moeten winnen was het wel vandaag geweest. Effectiviteit is het sleutelwoord. Het tij zal toch wel eens keren?”

De spelbepaler van DOSR zette zijn ploeg constant aan het werk. Van Foreholte had het weinig te vrezen. Maar het toverwoord was scoren en dat ontbrak bij DOSR. Uiteindelijk werd het duur betaald.

ijzendoornDe wissels van trainer Marcel IJzendoorn pakten goed uit tegen DOSR

IJzendoorn gaf na de wedstrijd wel aan dat zijn topscorer Sam Lemmers node werd gemist. De puntspeler is voorlopig tot de winterstop niet inzetbaar. Afgelopen week viel hij van een heftruck. Gevolg: legio hechtingen in zijn been. Ook Oscar Arroyo en Joost den Hollander ontbraken op het appel.

IJzendoorn verschuilde zich er niet achter. ,,Ik moet zeggen dat we weinig hadden in te brengen tegen DOSR. Zij waren op ieder gedeelte van het veld met meer bravoure en inzet ons de baas. Daar zijn wij te afwachtend in geweest. We konden daar niet in meegaan en dat was vervelend, dus zat ik al te piekeren op de bank om te proberen een kentering daarin te maken.”

,,Als wij slecht spelen verliezen we altijd. Vandaag waren de rollen omgedraaid en winnen we.”

En die omslag paste hij dus toe met een dubbele wissel met nog een half uur op de klok. Maar ook dat sorteerde aanvankelijk geen succes. De kansen deden zich niet voor zoals IJzendoorn in gedachten had. DOSR ging inmiddels gestaag door met kansen verkwanselen en dus bleef Foreholte in leven. IJzendoorn vond het allemaal best. Het ging maar om die ene kans wat hem betrof en die kwam dan ook.

,,Ik moest wel wisselen om een draai aan de wedstrijd te geven. Met Joeri en Rick kan één moment genoeg zijn. Die twee hebben het al eerder geflikt. Het moment dat Rick scoorde met nog zes minuten op de klok was briljant. Toen hij twee minuten later ook de 2-0 erin prikte wist ik het zeker. De drie punten waren binnen. Het toetje van Christian Guijt was lekker meegenomen. Als wij slecht spelen, verliezen we altijd. Vandaag waren de rollen eens omgedraaid.”

Foreholte – DOSR 3-0 (0-0). 85. Brabander 1-0, 87. Brabander 2-0, 90+1. Guijt 3-0

Foreholte: Guyt, Van Dam, Van der Zwaan, Spreeuw, Wiering, Jongbloed (70. Geerlings), Dickhoff, Bleijswijk, Guijt, Navabi (60. Brabander), Grondel (60. Stavleu)

Foto’s: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude